(23-08-2015 22:39)baheba писал(а): Олег,виглядае моцно,я так поняв що коли збираеться трое i бiльше,то той зелений килимок перетворюеться на полянку?Подумки з вами .
Привіт Саш.
Взагалі, не дуже моцно, там ваги на ту цурпалку (шит) , скільки, що бідолага коливається як наша телебашта.
Щось треба мудрувати, щоб стояло як у міцного молодика, хоча центр ваги зміщений в низ.
А загалом, такий собі.... академічний звук, мабуть ти зрозумієш
В кінцевому варіанті, звичайно, відійду від ДСП, товщий щит з фанери та натурального дерева, такий собі сендвіч.
Ще треба якось зєднати два рупори між собою, хоча вони про це не нагадують по звуку, але з точки зору естетики...
Килимок тілько щоб бетон не звенів, пили тілки кохве, і в завершення пиво, тільки я, бо Вадімич за кермом.
Обговорили з Юрою можливість запуску у виробництво "ушного" балансного, модернізованого підсилювача. Може щось вийде.
Дуже радий що ти з нами
(19-08-2015 21:59)oleg2566 писал(а): Довжина хвилі як раз, тут ні до чого шановний, а от зведення... ні, не центрів, а початку мембран, катушок акустичних випромінювачей в одну лінію по глибині...
?
У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!
Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Выразили согласие:
oleg2566
Ветеран
Та то таке, один з етапів, через які треба було пройти, не переймайся
Попереду ще багато цікавого.... жахи-шляхи
Ще дуже рано говорити про новий.
Радий що у коллег все у порядку
_https://www.youtube.com/watch?v=CTej_zUplVI
У мене народилась онука... Софія, 10 вересня.
От тепер дід зрозумів, що по чому, але ж.... робота йде, "Восьмидусь" вже працює
Треба тепер чомусь його навчити, зазвучати.
Дякую друзі
Остання ітерація "Восьмидусі" вже є і працює, правда після "надцятої" спроби.
Довго грався з новим чотириполосним фільтром, як його побудувати, частоти розділу і все таке.
Щось вийшло.
Комутація, землі, все дуже важливо.
Не рахую, що зараз все правильно, це скоріш полігон, за для "шліфовки" технологій, далі не дозволяє "формфактор".
Але аже ж грає і мені подобається
Трохи прохолодно вже в гаражі, динаміки не в тому режимі, буду вже заносити у КдП.
Фото
Для тих кому цікаво.... вперше.... чотириполосний, активний, аналоговий фільтр Бесселя 1-го/2-го порядку, в чотири полоси для моєї АС
Орераціники LME49722, потребує буфера з вихідним опором не більше одного Ома. А чим нижче - тим краще
З басом все ОК , навіть неочікуванно, ну лукавлю бо б вісімнашку не ставив би не знаючи. Глибокий "поробленний" бас і падлюка, не відстає.
Є ще зауваження до фільтру, навіть не до нього а до його блока живлення.
Зара поставлю пару Панасів ФС на міліФараду, послухаю, бо щось мені не подобається в області СЧ-ВЧ.
Та ні Саша, для моєї кімнати, на 18" ходу зовсім нема, але сейсміка присутня, і не гудить. Це ми ще з Сергієм провіряли на початку року на ПілотБасі.
Звідки і "виріс" проект.
Можливо включити і гучно, тоді не виносить з кімнати, просто гучніше, повний шоурум
(11-10-2015 14:50)oleg2566 писал(а): Та ні Саша, для моєї кімнати, на 18" ходу зовсім нема, але сейсміка присутня, і не гудить. Це ми ще з Сергієм провіряли на початку року на ПілотБасі.
Звідки і "виріс" проект.
Можливо включити і гучно, тоді не виносить з кімнати, просто гучніше, повний шоурум
Хоч зараз я уже нiчому не дивуюсь,але логiчним було би спитатись-а звiдки береться бас,адже в тебе нема нiякого ак. оформлення, як не з пiдвищеного ходу дифузора?
(11-10-2015 14:57)Boostaddict писал(а): Олег, а не узковато колонки стоят? Поздравляю с "переездом".. Это перманентно или весной назад в гараж?
Поки так Макс. Стерео широке, мене більш хвилює глибина, якась не така як у гаражі, але розберемось.
Далі... ні, хватить гаражу, там страждають динаміки, а їх мабуть вже трохи менше штуки. Це не дорого, але теж цінно.
Дал...і просто будуть мінятися корпуси АС, з більш цінних пород деревини та фанери, зміниться "восьмиДуся" на дві "ЧотириДусі".
Роботи - не початий край
Але, це вже мій звук, це система від і до зроблена своїми руками та співпрацею з коллегами, де ти знаєш кожну "цівочку"
(11-10-2015 15:14)baheba писал(а): Хоч зараз я уже нiчому не дивуюсь,але логiчним було би спитатись-а звiдки береться бас,адже в тебе нема нiякого ак. оформлення, як не з пiдвищеного ходу дифузора?
Як нема, а задня передрупорна камера
+3 дБ на резонансі 18" це не багато, та й не мало. Скажемо... достатньо.
Перевірено, передня щось дає, але більше викривлень ніж виграшу.
Усі графіки є
Доброго здоровя форумчанам
Ось довів налаштування системи, до рівня, після якого є можливість рухатись далі.
Все таки вернувся до схеми 3 + окремий НЧ канал. Це означає, що "десятка" виконує роль роль мідбасу - в повну полосу, без підрізки з низу, а вісімнашка дограє тільки з 40 Гц. Так, як на мене, краще грає.
В силу своєї "жорсткості" "десятка" не має великого ходу, перегрузити її нема можливості, а "вісімнашка" тільки дограє дуже глибокий бас
Загальна тенденція АЧХ має "благозвучний" нахил від +0,6 дБ на 30 Гц, до -0,2 дБ на 16 кГц. Може навіть трохи забагато знизу., але, як що, колись приїдуть Костя з Юрою, їм це сподобається
Поки такої можливості нема, онука ще маленька. Навть bobrw с Вадімичем поки не слухали, при чому, це ще макет.
Ще про макет.
Фронтальні коливання щита дуже великі, особливо, на частоті резонансу "вісімнашки", тому є думка вирішити це питання, як його вирішили в Jamo 909, зробити фігурний підпір позаду шита, а якщо піти далі, то і спереду.
Звісно, трохи заважає рупор Кліпша, поки не визначився з матеріалом та виглядом підпорів, ще треба невеличкі боковини для щита.
Можливо, база АС навантажеться 35 кілограмовою металевою пластиною.
Про підсилювач.
Ніхто не пробував, з однго джерела сигналу, навантажувати вісім підсилювачів, не раджу. Але результат є.
Все одно, буду розносити канали, так буде правильно і простіше, ще плюс реле, та "ДУ".
Пару фото...