Доброго дня форуму
Дещо зрозумів при прослуховуванні записів різних музичних жанрів на моєму макеті.
Оту "коробочность" на яку натякали де які друзі існує в записі, а не в АС, то є стіни студії. Десь воні існують, десь ні.
У всякому випадку, розподільна здатність АС виросла неймовірно, це й пояснює цей еффект.
Ті хто намагався щось записувати у своєму приміщенні мене зрозуміють
(07-07-2015 02:10)Вадимыч писал(а): Ви не в Києві? Це треба на вуха... Слухати.
Можливо у вас і не буде "КОРОБКИ".
В мене не було.
К сожалению (правда только в этом вопросе)), не в Киеве и надолго, поэтому напроситься в гости и послушать не могу. Но такие вещи если что слышно в нормальных наушниках. Если в записях это есть - то наушники покажут, будут тестовые записи на мутность большого тракта. Если нет - где живет коробочный призвук в АС надо будет разобраться автору.
tern005, дык я то же этого не слышу
Зато чудесно ощущается атмосфера, студии, зала, или полное отсутствие оной.
Просто, кто то услышал, ему это непривычно, и был дан ответ
(07-07-2015 01:35)tern005 писал(а): Было бы интересно пару примеров таких "коробочных" записей.
(07-07-2015 18:34)oleg2566 писал(а): tern005, дык я то же этого не слышу
Зато чудесно ощущается атмосфера, студии, зала, или полное отсутствие оной.
Просто, кто то услышал, ему это непривычно, и был дан ответ
Олег, вы ведь живые концерты посещаете, вы хоть раз там слышали т.н. "коробочность"?
Нам только кажется что мы имеем опыт, на самом деле опыт имеет нас
Начну сначала, то есть продолжу заново.
Еще раз отмечу, что "коробочность", это термин не мой и я к этому отношения не имею
В посте #606 было еще раз отмечено, отличие "коробочности" от атмосферы, скажем, небольшой студии.
Яркий пример тому запись DAVID MANLEY RECORDINGS.
Казнить нельзя помиловать (с)
Я здоров, настолько, насколько мне позволяет мне мое здоровье, спасибо
Добридень.
Ось, поставив останню крапку в макеті АС.
Довго обмірковував як оформити свій ВХ планар, поки Сергій не навів на ідею, треба було тільки знайти час та натхнення.
Вийшло навіть краще ніж сподівався, такий собі трактрисний рупорок.
(14-07-2015 19:47)Вадимыч писал(а): Олег, на двох останніх сітлинах це вже не макет АС.
Це вже якийсь "франкенштейн".
Це макет
Ще ні в кого не робилось зразу фсе, при чому в чотири полоси
Сьогодні зняв характерисики з "пісчавки", це вже СХ з повноцінним верхом
Нижній горбок рупора аж на 700 Гц, не дуже далеко від Кліпша в 400 Гц.
У виборі частоти розділу маю дуже великі проміжки
Доброго вечора
Якісь, проміжні, висновки вже є....
Поки що зарано казати, до створення повноцінної стерео системи, але ми з Вадімичем трохи попрацювали, і знайшли те, що довго і наполегливо шукали, ті великі й маленькі "мазки" які повинні бути присутні в виконанні того, чи іншого автора, чи колективу.
Було дуже цікаво зробити останній штрих, у вигляді акустичного фільтру між 18" та 10"
Зараз я маю подякувати тим моїм друзям та коллегам, котрі мене підтимували та підбадьорували, можливо, надихали на створення проекту.
Можливо й зарано, але я вам дуже вдячний друзі ... Вадимыч, Sound-YP, quadrokot, Serg-69, lionart, bobrw, та й іншим... котрі мене підтримали чи посварили
Ще й досі ніхто з них не вірить у результат
Менi сподобалось як ви спочатку обезбочили щита,а потiм долiпили його назад на мiсце.
Ну,а шо робити пошуки iстини потребують рiшучих i екстравагантних рiшень,спочатку рiзонути,а потiм аккуратненько повернути на мiсце.
Цiкава пiщаль в тебе Олег вийшла,чия то iдея?Маю на увазi самий верхнiй рупор.
(19-07-2015 23:10)baheba писал(а): Ну,а шо робити пошуки iстини потребують рiшучих i екстравагантних рiшень,спочатку рiзонути,а потiм аккуратненько повернути на мiсце.
Цiкава пiщаль в тебе Олег вийшла,чия то iдея?Маю на увазi самий верхнiй рупор.
Спочатку була думка відійти від симетрії, однак, практика...
Відносно рупору, це Саша, Вадімич відкопав в інеті, мені залишалось тільки зробити _http://www.diyaudio.com/forums/multi-way...ct-15.html
(20-07-2015 03:23)Boostaddict писал(а): Пора делать вторую