Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ...
Автор Сообщение
Allmotors Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 28-03-2023 16:13
Коллега, выберите ТО что вам ближе.
У меня есть и то, и то
Найти все сообщения

moeller Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 28-03-2023 22:51
(07-12-2022 17:25)Vov@n писал(а):  Дякую за дуже цінні поради, даже не знаю як їх і де примінити?Улыбка
Я розмовляв з декількома майстрами, кожен хвалить свое болото. Один каже що транзистор, другий лампа. Але це стосується тільки транзистора і лампи. А ось на мікросхемах поки тихо.
Краще всього купляти після прослуховування , а ще краще в своїй системі .І лампові і транзисторні хороші , частенько буває що авторські лампові на порядок краще звучать новоспечених невідомих фірм , котрі і коштують Fighting0093
Найти все сообщения

Выразили согласие: stanley60 , leva000
bylujnik Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 08:57
(03-12-2022 23:14)Vov@n писал(а):  По темі
Прочитав тему, так і не зрозумів, яке фоно краще, особливо якщо слухати метал, рок. ММ-МС.

Слухати буду під настрій, не дуже часто, так як платівок не дуже багато. Тому витрачати Кбакси не дуже хочеться. Але хочеться щоб був хороший звук, з гарною сценою. Тому буд ласка, хто що слухав, що сподобалось що ні, і чому вибір був саме такий. Бо послухав дешеві фоно, 100-200-300уе, не дуже зайшли. Гадаю що б/в 500-600уе, на фірмову річ, і максимум 250-300уе на авторську.
Дякую за відгуки, і рекомендації.
Для року я б надав перевагу ММ картриджу, наприклад в мене є Shur M3D - те що треба Happy0144 З брендових корректорів цього бюджету в мене був ASR mini basis - плотне звучання з достатньою детальністю - шукайте на вторинному ринку. Авторського нічого не слухав, каюсь Улыбка
(Отредактировал 29-03-2023 в 08:57 bylujnik.)
Найти все сообщения

Nemtudom Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 10:27
Да,классная голова ,правда требует для полноты картины тонарм с большой эф. массой ну так грамм 50Biggrin и очень интересна родная вставка с цельным латунным кантеливером ,не трубкой ...ну то такэ ,для гурмановBiggrin авторские корректоры слушал -от 300 до 1500 бакс -не зашли от слова совсем ,собрать корректор правильный это высший пилотаж ..имхо
Найти все сообщения

Выразили согласие: djon
Сашабрус Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 13:11
"авторские корректоры слушал -от 300 до 1500 бакс -не зашли от слова совсем ,собрать корректор правильный это высший пилотаж ..имхо" Счас все схемы в интернете.Открываете например схему лпмпового Люксмена FD38(70-х годов) и копируете винил корректор один в один при качественных деталях результат просто шикарный а если копнуть глубже то вобще можна собрать коректор просто ураган .Просто ленивыми все стали только по клавиатуре стучать. Что бы авторский корректор был хуже фирмового не могу себе представить зачем его тогда собирать и какое по...кое должно быть отношение к своей работе.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Serpens , Sergeo , Vic61
Nemtudom Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 16:12
Это совершенно дилетантский подход Biggrin можно по схеме собрать в сети ураган ,но это звучать не будет , но спорить с вами не буду ,бо уровень мне понятен Biggrin
Найти все сообщения

Выразили согласие: petr.solo1223
Vov@n Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 19:59
(29-03-2023 08:57)bylujnik писал(а):  Для року я б надав перевагу ММ картриджу, наприклад в мене є Shur M3D - те що треба Happy0144 З брендових корректорів цього бюджету в мене був ASR mini basis - плотне звучання з достатньою детальністю - шукайте на вторинному ринку. Авторського нічого не слухав, каюсь Улыбка
Дякую, зверну увагу. Корректор повинен бути не гірший ніж був в МЛ28.
В мене є ,Shure type 3, yamaha mc, denon 103.

1=Все что советую, советую с личного опыта, и то что сам слушал.
2=Уши не гипнотизируются, они либо слышат либо нет.

3=Грамматические ошибки являются авторским стилем изложения материала. По этому все замечания по поводу ошибок лучше оставить при себе!
Найти все сообщения

SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 20:52
(29-03-2023 08:57)bylujnik писал(а):  Для року я б надав перевагу ММ картриджу, наприклад в мене є Shur M3D - те що треба
Скоріше за все МС слухали через трансформатор. Він з'їдає мікродинаміку, тому й кажуть що для рока краще ММ.
Коректор можу дати послухати.
(Отредактировал 29-03-2023 в 20:53 SVS.)
Найти все сообщения

bylujnik Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 22:40
Не вгадали Nowink
Корректори в мене були з підсиленням МС сигналу як лампами, так і транзисторами, а зараз трансформаторами - найкраща мікродинаміка при використанні МС трансів таки
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemtudom , petr.solo1223
SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 29-03-2023 23:05
МС лампами, хіба що з високим віходом. Дуже сильно шумлять лампи з такими сигналами.
Я якось влаштував порівняльне прослуховування МС з трансформаторами і транзисторними підсилювачами. Мікродинаміку транси під'їдали однозначно і це всі відмітили. Але, незважаючи на це, половині слухачів подобалися підсилювачі, а іншій половині трансформатори. Різниця дуже невелика і без прямого порівняння можна було і не знати про це. Може у Вас цей випадок?
(Отредактировал 29-03-2023 в 23:05 SVS.)
Найти все сообщения

Nemtudom Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 00:14
У bylujnik как раз со всеми случаями правильно и выводы он делает правильные ...первый раз слышу что МС транс сьедает микродинамику .Может с вашими поделками не все в порядке ?
Найти все сообщения

Выразили согласие: petr.solo1223
Serpens Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 00:45
(29-03-2023 16:12)Nemtudom писал(а):  можно по схеме собрать в сети ураган ,но это звучать не будет
Есть разные авторские корректоры, и всех ставить под одну гребенку тоже не правильно.

У меня есть свой звук, с блэкджеком и шлюхами!

Если ты вызываешь дождь, будь готов промочить ноги.
Найти все сообщения

SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 08:22
(30-03-2023 00:14)Nemtudom писал(а):  ...первый раз слышу что МС транс сьедает микродинамику .Может с вашими поделками не все в порядке ?
Я, зазвичай, роблю висновки з власних відчуттів, а не за статтями з мурзилок.
З віком сприйняття ВЧ погіршується, ваша думка може бути цьому підтвердженням.
Найти все сообщения

dok123 Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 08:32
Я би зробив порівняння авторського і промислового фонокоректора.Хоча б з Люксманом 200.І тоді би була предметна розмова.
Найти все сообщения

Nemtudom Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 08:47
Svs а можете сказать какие у вас головы и мс трансы ? Мне интересен их натуральный импеданс . Просто подбор транса к мс голове это задача с несколькими неизвестными и не все с этим справляются успешно
Найти все сообщения

bylujnik Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 30-03-2023 09:06
(29-03-2023 23:05)SVS писал(а):  Я якось влаштував порівняльне прослуховування МС з трансформаторами і транзисторними підсилювачами. Мікродинаміку транси під'їдали однозначно і це всі відмітили. Але, незважаючи на це, половині слухачів подобалися підсилювачі, а іншій половині трансформатори. Різниця дуже невелика і без прямого порівняння можна було і не знати про це. Може у Вас цей випадок?
Я проводив найкраще порівняння транзистору і МС трансів, яке тільки можна уявити - про це є в моїй темі про мою систему: я придбав у Orion7 фонокорректор Acoustic Plan Phonomaster, який мав бути версією з вбудованими трансами Lundahl, але «вскритіє» показало, що трансів там немає Shocked Після чого Оріон замовив плату з МС трансами, заміна плати це пів години часу. Так от одразу після встановлення МС трансформаторів перше, що сильно покращилось - це мікродинаміка
Найти все сообщения

SVS Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 01-04-2023 19:20
(30-03-2023 08:47)Nemtudom писал(а):  Svs а можете сказать какие у вас головы и мс трансы ? Мне интересен их натуральный импеданс . Просто подбор транса к мс голове это задача с несколькими неизвестными и не все с этим справляются успешно
МС картридж зараз Linn Asak. Він має достатньо низький вихід, 100 мкВ, тому транси я робив 1:20. Використовувались кільця з нанокристалічного заліза, виробник Waasner. Полоса по -3 дБ вийшла 5...25000 Гц, при цьому 20...20 000 Гц були на рівні -0,2 дБ. АЧХ без жодного резонансу до 300 кГц, після 25 кГц вихідний сигнал різко спадає десь до -40 дБ. Індуктивність первинної обмотки десь 0,8 Гн, активний опір кілька Ом.
Порівняння було з МС попереднім підсилювачем на біполярних транзисторах. Вхідний каскад виконано на 16 паралельно включених транзисторах з колекторним струмом 5 мкА, оптимальним по шумам.
Що транс, що підсилювач допускають на вході до 20 мВ без спотворень.

А підбір МС трансів це як ігри з кабелями, шукають що сподобається.

З приводу наших "падєлок", у Варшаві отримали запрошення прийняти участь у 2 виставках в США, одна з них, "Axpona", скоро почнеться, на жаль, без нас.

(30-03-2023 09:06)bylujnik писал(а):  який мав бути версією з вбудованими трансами Lundahl, але «вскритіє» показало, що трансів там немає
Як ви у такому варіанті МС слухали? З чим порівнювали?

(Отредактировал 01-04-2023 в 19:23 SVS.)
Найти все сообщения

Fisha Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 01-04-2023 21:48
(29-03-2023 10:27)Nemtudom писал(а):  авторские корректоры слушал -от 300 до 1500 бакс -не зашли от слова совсем ,собрать корректор правильный это высший пилотаж ..имхо
я послухав у себе вдома за 4 місяці більше 10 авторських фоно, 2 транзистора, інші лампи, усі 400-1500 бакс

від "втрата часу" до "дайте гроші я куплю", всі автори доволі відомі (крім одного), обійшлося без василіча.
гадаю вам довелося послухати ті що "втрата часу", а до "дайте гроші я куплю" ви просто не дійшли
до речі самий гарний по звуку людина зробила для себе, автор на форумах не відомий, та ще й транзистор (я більш лампу)
Найти все сообщения

vadost197 Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 01-04-2023 22:50
Привет Party0012
Помогите с настройкой SPL Phonos - игла Sumiko evo 3 высокий выход.
Найти все сообщения

Nemtudom Не на форуме
Ветеран

RE: Фонокорректор - лампы или тразисторы, или ... / 02-04-2023 00:18
А в чем проблема ? Подключите как рекомендуют к ММ входу и выберете емкость на корректре между 100 и 200 пф
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS