В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал.
|
Автор |
Сообщение |
Выразили согласие: | |
|
|
|
IZ SELA
Ветеран

|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 02:38
(12-03-2010 01:43)kvv link писал(а):[quote author=IZ SELA link=topic=19294.msg377005#msg377005 date=1268346719]
Один лише приклад...
Пам`ятаю як в 2005-му Юля почала закуповувати закордоном цукор, аби він коштував для українського споживача (приблизно) не 3,50, а 3,00грн. А про укр.виробника (який теж є укр.споживачем) котрий виробляє його на заводі, вирощує на полі, виробляє добрива, техніку... і т.д. забули... Перестали ц\буряк у нас сіяти, бо не вигідно, заводи позакривали (із 200 тоді, працює тепер 50) - наші люди одні без роботи і заробітку, інші з цукром по 12грн., (бо на світовому ринку ціна підскочила...) Хто нажився на імпорті всім відомо, і так майже в усіх галузях...
Як на мене, то любою ціною треба створювати умови для розвитку вітчизняного виробництва. Закрити кордони нафіг (експорт, звісно, залишити) і починати виробляти все що нам треба! 
Володя, я вот не понимаю этого....ну, перестали сеять буряк ( не хотели тогда за 3 гривны сахар продавать....а поляки - ХОТЕЛИ!!!) а сейчас снова станут сеять буряк, потому что за 12 гривен - аж бегом станут и сеять и продавать....
как по мне, абсолютно нормальные рыночные отношения....
Сколько же можно эти сопли утирать...вот уже двадцать(!!!!) лет Таврию спонсируют, лоббируют, чего только не делают - и что  ? как выпускали чудомобиль, так и выпускают, все эти двадцать лет и выпускают.....опель за это время четыре поколения сменил....не страшно
Мы может и "виробляем шо нам треба" но как-то либо сильно дороже получается чем везде, либо такая срань, шо сами пользоваться брезгуем....
Пора бы уже как-то определиться, я так думаю..... 
[/quote]
Віталій, ринок дорегулювався вже, що літер натурального молока (в селі у виробника) в рази дешевше за літер газованої води, що скоро їстівного із продуктів нічого не залишиться... Тому держава повинна контролювати ці речі.
...Не хочу платити поляку, чи ще комусь, сьогодні на 50коп менше, а завтра на 8,50 рази більше. Мені приємно стабільно платити нормальну ціну українцю за цукор, а він мені нехай стабільно платить за добрива і т.д.
...Знову буряк посіять, може й не така вже й морока, а от відновити роботу заводу, де вже нікого з працівників немає, а може й самого заводу (порізали на металолом, або ж викупили ті ж самі польські (чи російські) буряківники)... 
До того ж поляку влада "сприяє в вирощені буряка", на відміну від нашої, яка тільки всі соки висмоктує нескінченною армією поборщиків...
Про таврію не стану сперечатися, просто в першу чергу братися за те, де маємо гарний потенціл... Ну колись же починати треба...
|
|
|
|
|
IZ SELA
Ветеран

|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 02:53
(12-03-2010 02:07)Максим М. link писал(а):[quote author=IZ SELA link=topic=19294.msg377005#msg377005 date=1268346719]
Як на мене, то любою ціною треба створювати умови для розвитку вітчизняного виробництва. Закрити кордони нафіг (експорт, звісно, залишити) і починати виробляти все що нам треба! 
Это приводит только к одному. Национальный производитель перестает чувствовать конкуренции и просто поднимает цены на свою продукции, да и еще и качество херит.
[/quote]
А я чогось думаю, що здорова конкуренція між вітчизняними виробниками, навпаки, повинна піднімати якість і сприяти зниженню ціни. Просто виробників (і дуже бажано малих і середніх) треба щоб по більше було.
От якраз зараз нам і згодовують дешеве лайно за високою ціною, яке імпортувала єдина з ексклюзивним на це право, особливо наближена, контора. Вони якраз і ціну диктують, і за якість ніхто їх не херить...
|
|
|
|
|
TEAC-мэн
Ветеран

|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 03:14
(12-03-2010 02:53)IZ SELA link писал(а):[quote author=Максим М. link=topic=19294.msg377027#msg377027 date=1268348835]
[quote author=IZ SELA link=topic=19294.msg377005#msg377005 date=1268346719]
Это приводит только к одному. Национальный производитель перестает чувствовать конкуренции и просто поднимает цены на свою продукции, да и еще и качество херит.
[/quote]
А я чогось думаю, що здорова конкуренція між вітчизняними виробниками, навпаки, повинна піднімати якість і сприяти зниженню ціни. Просто виробників (і дуже бажано малих і середніх) треба щоб по більше було.
От якраз зараз нам і згодовують дешеве лайно за високою ціною, яке імпортувала єдина з ексклюзивним на це право, особливо наближена, контора. Вони якраз і ціну диктують, і за якість ніхто їх не херить...
[/quote]
Володимире, не будьте такім ідеалістом!  Ринки більшості значимих для украінських споживачів продуктів знаходяться або в стані олігополії або в стані монополістичної конкуренції. Яка там може бути конкуренція між виробниками, коли ми бачими таку синхронну акробатику з цінами?!
|
|
|
|
|
|
ViktorXP
Ветеран

|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 10:25
(11-03-2010 20:35)Скользящий link писал(а):[quote author=Huboy link=topic=19294.msg376746#msg376746 date=1268328235]
[quote author=Скользящий link=topic=19294.msg376741#msg376741 date=1268327552]
Почитай, Пашко, може як раз розберешся... 
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ma...eg=1506-17
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m...eg=1507-17
http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m...eg=1508-17 Я же в этом ни бум-бум. Лучше со специалистом проконсультируюсь. 
[/quote]
Ти краще подумай, хто буде дотримуватися цих законів? Пенсіонери при отриманні субсидій? 
[/quote]
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/ma...eg=1506-17
отут є пречудові положення
...забороняється...
3) входити, у тому числі через інших осіб, до складу органу
управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має
на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють
функції з управління акціями (частками, паями), що належать
державі, та представляють інтереси держави в раді товариства
(спостережній раді), ревізійній комісії господарського
товариства), якщо інше не передбачено законом;
Стаття 23. Вилучення незаконно одержаного майна
1. Кошти та інше майно, одержані внаслідок вчинення
корупційного правопорушення, підлягають вилученню в установленому
законом порядку, а вартість незаконно одержаних послуг та пільг -
стягненню на користь держави.
якщо вартість твого майна перевищує суму твоєї з/п і всіх твоїх родичів за 100-200 років, то...
|
|
|
|
|
|
kill-wolf
Старожил

|
|
|
|
|
Пантелеймон
Учу Правила
|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 11:12
(12-03-2010 03:38)VST14 link писал(а):А ветка действительно одна из самых занудных и мутноватых по данной тематике, прискорбно
Так прискорбно, что хуч плач. :`( (Вот проснулся и плакаю. И так цельный день).
Впрочем, 98% сего толковища есть прискорбное и унылое чудо. И не просто унылое, а унылейшее до одурения. Как и вся жизнь существование в сем дивном по мудаковатости заповеднике.
Но есть, есть светлые моменты в безрадостном бытие. 
Вот все надежды покладаю (или кладу, а может ложу с прибором) на Васю Цушку. Знаю, вірю. Этот экономический гений и светоч сможет и не подведет. Команда молодости нашей, команда без которой нам не жить, команда прохвессиАННАЛОВ.
С момента как узнал о сем дивном назначении почему-то не выходит из головы глубочайшая сцена из ДМБ, когда выпимший дикий прапор бегал туда сюда по верхней палубе корабля с криками: "Бл....и, бл....и. Как-то похожие эмоции обуревают слегка.
|
|
|
|
|
|
Пантелеймон
Учу Правила
|
|
|
|
|
Шляхов Илья
Постоялец

|
|
|
|
|
ViktorXP
Ветеран

|
Re: В последний час! Или где-то когда-то кому-то кто-то сказал. / 12-03-2010 11:33
(12-03-2010 01:31)IZ SELA link писал(а):Один лише приклад...
Пам`ятаю як в 2005-му Юля почала закуповувати закордоном цукор, аби він коштував для українського споживача (приблизно) не 3,50, а 3,00грн. А про укр.виробника (який теж є укр.споживачем) котрий виробляє його на заводі, вирощує на полі, виробляє добрива, техніку... і т.д. забули... Перестали ц\буряк у нас сіяти, бо не вигідно, заводи позакривали (із 200 тоді, працює тепер 50) - наші люди одні без роботи і заробітку, інші з цукром по 12грн., (бо на світовому ринку ціна підскочила...) Хто нажився на імпорті всім відомо, і так майже в усіх галузях...
а ті заводи, зе невеликим виключенням думаю, уявляють з себе хіба-що металобрухт і не більше. як свого часу гризлися за ті цукрові заводи... захапали. і що далі? власники, схоже, думали, що головне придбати торбу побільше - грошики складати. хтось переймався проведенням реконструкції? впроваджував менш енергозатратні технології виробництва цукру? дзуськи! отримали закономірний результат.
і до чого тут держава? вони ж усі приватні. чого позакривали заводи, запитуйте у їх власників.
і на останок. хто Вам в Україні продасть український цукор дешевше світової ціни? ага, щассс...
|
|
|
|
|
vitaly
Ветеран

|
|
|
|