Вітаю колег форумчан.
Коли все зведено, розмішено і основні косяки подолано, починають вилазити косячки маленькі
Куди ж без них.
На останній прослушці разом с Вадімичем (про це нижче) Сергій поскаржився на невеличку «крикливість» АС, зовсім невеличку, при чому не завжди, а на окремих записах.(теж нижче), ну що ж, я з ним повністю згоден.
Ну те що я трішечки перекрутив ВЧ після відвідин Максима я промовчу, бо подальше зменшення їх рівня нічого не дало.
Підозра впала на деку на яку встановлений багатостраждальний Fostex FT7RP, бо як показали подальші вимірювання АЧХ та фази і слухові відчуття, дека працювала як різновид рупору, тобто подовжувала роботу «пісчавки» в зоні СЧ рупору.
Зняв деку, спад СЧ області поліпшився, крикливість щезла, трохи поліпшився об`єм, але впала звукова контрастність.
Останнє зовсім не сподобалось… треба було щось придумати. Перше що прийшло в голову зменшити відбиття від деки в певній полосі частот.
Далі все просто - прикинув довжину хвилі на частотах які мене цікавлять, знайшов що попало під руку, що погіршує звуковідбиття (вспінений поліетилен, див фото), приклеїв – послухав. Ось вам і теорія з практикою, «крикливість» пройшла, контраст залишився. Правда, тепер треба шукати матеріал, щось красиве та з тими ж ознаками в звуці.
Тепер про основну тему прослушки – Вадімич приніс новий мережевий кабель лінійки "Gold Grand", але той що для проекту "REALIZM" https://hi-fi-forum.net/forum/thread-175...ge-59.html та трійко міжблочних лінійки «G.S», з різними роз`ємами.
В порівнянні з попередніми моделями міжблоків Вадімича, «G.S» має більшу розподільчу здатність при тому ж рівному тембральному балансі.
А ось коли підключили новий мережевий REALIZM до Neutrino 8X …. сказати що стало краще язик не повертається.
В мне на підсилювачі були встановлені різні мережеві кабелі і Сергієві і інших вітчизняних виробників, але такого я ще не чув ніколи…
Мабуть вперше скажу, Вадімич молодець, Майстер який створив непересічний виріб високого рівня і в якого є велике майбутнє.
Мабуть і проект REALIZM просто повинен мати успіх, як що для нього створено такий кабелюка.
Раніше як – отакий відтінок, ось такий акцент, чисто/брутально, а тут – згусток чистої енергії, шалена динаміка, прозорість і в повітрі висить очікування чогось невідомого, і цікаво, що ж буде далі.
Звісно можна ще довго мучити «клаву», але не стану – краще один раз почути…
Тепер вже маю міжблоки «G.S» та очікую REALIZM, може дочекаюсь колись.
Стосовно тестового матеріалу – використовувались записи Jacques LOUSSIER різних років, Musica Nua теж різних років та результат пошуку всіх концертів останніх у вигляді чудового збірника італійського джазу Capo Verde Terra D'Amore In Jazz Vol.5 та ще багато чого іншого.
З повагою.