Збираємо МУЗПК по образу cMP2
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 26-09-2014 20:01
(26-09-2014 18:21)n1917 писал(а):  Спасибо за ответ, но честно говоря интуитивно не понятно. От радиотехники я далек, поэтому без опыта моя интуиция молчит, ей не на чем основываться. Я могу только послушать и сказать - это лучше, а это хуже. Поэтому буду благодарен, если Вы все же напишете, что такого нехорошего в Hiface 1,2. Долго и бесполезно объяснять не нужно, но коротко и доступно было бы хорошо.
Сразу оговорюсь, что поиском пользоваться пробовал. И не только на этом сайте. Встречал мнения как раз противоположные, что свистки "хайфейс" собраны разумно и качественно, что с отдельным питанием могут быть очень даже приличным транспортом. Ваше аргументированное мнение, мне было интересно послушать.
Можна я приведу декілька аргументів?

Хороший свисток цілком має і буде достойно звучати.
При використанні з Расбері - скоріше за все також є дуже великі шанси.

Але якщо говорити про класичні професійні ПСІ картки, наприклад, такі як тут:

http://www.rme-audio.de/old/english/digi96/digi96pa.htm
http://www.digigram.com/download.php?w=p...52dab014e7
http://www.audioscience.com/internet/pro...at4111.pdf

То не відомо чи під Ресбері або навіть під Віндовс для свистка написані правильні драйвери.
Не відомо чи його мікросхема СПДІФ конвертор має достатню буферну пам"ять для можливості організації коректного вихідного аудіопотоку без переривань при роботі компа.
Тобто не відомо чи буде там бітперфект, яким буде джитерс, чи коректно використовуються тактові генератори і т.д.

Наведені картки є Проф картками, які раніше коштували по декілька тисяч доларів.
Вони розроблені великими колективами.
Перевірені користувачами і тому подібне.

Це перед усім професійний виріб за який просили не мало, але й гарантували багато.

Вказаний ЮСБ - СПДІФ перехідник цілком може достойно звучати.

Але хоча б не відомість, як там реалізована робота з ЮСБ багато про що говорить.

Це я пишу, як програміст, який років 7 назад писав прогу реалізації ЮСБ на 8-розрідній АВРці.
Там все в міру складно і багато нюансів в тому ЮСБ.

Взагалі по факту, якщо все правильно врахувати і реалізувати - різниця що використовується ПСІ чи ЮСБ - на рівні похибки.

Але де такі свистки, які можна вставити в ЮСБ ноута, і які дійдуть до рівня МУЗПК по канонах?
Якби мені такий показали - я б не збирав компика і не доставав Джульку і РМЕ)))

Але, - хороші перехідники ЮСБ - СПДІФ слухати можна і потрібно)))
Найти все сообщения

n1917 Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 26-09-2014 21:21
Nemo, спасибо за ответ. Сейчас более понятно.

А карточки действительно не дешевые. Но там деньги платятся за кучу всякого функционала. А вывод звука по spdif скорее всего просто дополнительная функция, а никак не основная. И реализация этого вывода не всегда может быть идеальной в карточках. Но в общем есть о чем задуматься. Для себя я смогу решить, наверное, только после тестирования. Желательно слепого, чтобы избежать лишних предубеждений.
Для того, чтобы заморачиваться с целым системником, твиками и т.д. разница должна быть хорошо слышимой. Если там разница будет на уровне нюансов, но при этом останется мобильность и универсальность, то меня скорее всего и свисток устроит, если же окажется, что разница хорошо ощутима, то наверное со временем тоже придется обзавестись музпк.
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 26-09-2014 22:29
(26-09-2014 21:21)n1917 писал(а):  Nemo, спасибо за ответ. Сейчас более понятно.

А карточки действительно не дешевые. Но там деньги платятся за кучу всякого функционала. А вывод звука по spdif скорее всего просто дополнительная функция, а никак не основная. И реализация этого вывода не всегда может быть идеальной в карточках. Но в общем есть о чем задуматься. Для себя я смогу решить, наверное, только после тестирования. Желательно слепого, чтобы избежать лишних предубеждений.
Для того, чтобы заморачиваться с целым системником, твиками и т.д. разница должна быть хорошо слышимой. Если там разница будет на уровне нюансов, но при этом останется мобильность и универсальность, то меня скорее всего и свисток устроит, если же окажется, что разница хорошо ощутима, то наверное со временем тоже придется обзавестись музпк.
Стосовно карток - тут тільки СПДІФ вхід і вихід - http://www.rme-audio.de/old/english/digi96/digi968.htm

У мене зараз є така в зібраному компові.
І є ПАД з аналоговою частиною.
По виводу цифри різниці не почув.

Про доцільність вибору варіанту виводу цифри - цілком з Вами згодний. Важливою є розумна доцільність.

МУЗПК мається на увазі не просто комп, а концепція http://cmp2.zz.mu/ - тут про неї написано.
Не обов"язкомо іти по догматичній, але виникла вона не дарма Улыбка

Ну а з ЮСБ-СПДІФ перехідників логічно обирати те, про що багато хороших відгуків)
Мені б також було цікаво послухати різницю звучання класичних карток і перехідників.
Найти все сообщения

n1917 Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 26-09-2014 22:44
Угу, под музПК я и подразумевал что-то вроде cMP. Я о нем достаточно много слышал отзывов. Но собирать его пока сам не послушаю не стану.

А послушать тот же hiface 2 можно будет. Я когда приеду цап на 1540 слушать, могу без проблем захватить. Может к тому времени даже в комплекте с "малиной", если я все же решусь.
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo
CTAC Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 27-09-2014 01:10
(26-09-2014 18:21)n1917 писал(а):  честно говоря интуитивно не понятно. От радиотехники я далек, поэтому без опыта моя интуиция молчит, ей не на чем основываться. Я могу только послушать и сказать - это лучше, а это хуже.
Ну если глядя на фото не понятно что звука не будет нормального, то объяснять долго и право нет смысла. Лучше просто послушать Party0012

Найти все сообщения

AntonZP Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 27-09-2014 13:07
(27-09-2014 01:10)CTAC писал(а):  Ну если глядя на фото не понятно что звука не будет нормального, то объяснять долго и право нет смысла.
Лечу по фотографии, дорого, бессмысленно, беспощадно !
Найти все сообщения

Выразили согласие: FilaBatya , Тибетский Ламер
CTAC Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 27-09-2014 14:02
(27-09-2014 13:07)AntonZP писал(а):  Лечу по фотографии, дорого, бессмысленно, беспощадно !
Для тех кому фото бессмысленно приведу для сравнения фото другого устройства, принцип тот-же, однако....
Примитив этот hiface 2, и это вполне отражено в цене, там отсутствуют многие важные чипы, сигнал снимается прямо с xmos, тем и отличается, ну кроме питания конечно.
M-Audio USB Audiophile кажется просто космическим кораблём в сравнении, ну и соответственно там можно сделать твик и звук будет, а hiface2 проще новый делать чем твикать, а вот berkerly USB alpha будет отлично звучать прямо из коробки, но там ценник 2куе. Всё в принципе просто и понятно по картинке, если иметь кое-какие знания и опыт Party0012

(Отредактировал 27-09-2014 в 14:14 CTAC.)
Найти все сообщения

AntonZP Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 15-10-2014 00:05
таки настроил ТРИ-АМП Улыбка

пару часов ковырял линукс и фазировал полосы и каналы.
пришлось пошевелить и попотеть мозгами Biggrin

но дело того стоило: цифровое кросс, фильтра четвертого порядка - чесный Линквиц-Райли Happy0144

и главное:
- какая деталь является основной в музПК ?
- выходные пермаллоевые трансформаторы !
Найти все сообщения

CTAC Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 15-10-2014 11:06
(15-10-2014 00:05)AntonZP писал(а):  таки настроил ТРИ-АМП Улыбка

пару часов ковырял линукс и фазировал полосы и каналы.
пришлось пошевелить и попотеть мозгами Biggrin

но дело того стоило: цифровое кросс, фильтра четвертого порядка - чесный Линквиц-Райли Happy0144

и главное:
- какая деталь является основной в музПК ?
- выходные пермаллоевые трансформаторы !
А из чего Вы собрали? Какой аудио интерфейс?
(Отредактировал 15-10-2014 в 11:07 CTAC.)
Найти все сообщения

norrest Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 15-10-2014 11:10
(16-09-2014 18:05)АндрейКа писал(а):  Ещё вот такие штуки бывают, там фильтр внутрях.
Такой фильтр, стоит в каждом не сильно убогом блоке питания ATX, только рассыпной.
Считаю, что лучше взять хороший блок питания, чем убогий и потом докупать фильтр.

(27-09-2014 14:02)CTAC писал(а):  Для тех кому фото бессмысленно приведу для сравнения фото другого устройства, принцип тот-же, однако....
Примитив этот hiface 2, и это вполне отражено в цене, там отсутствуют многие важные чипы, сигнал снимается прямо с xmos, тем и отличается, ну кроме питания конечно.
M-Audio USB Audiophile кажется просто космическим кораблём в сравнении, ну и соответственно там можно сделать твик и звук будет, а hiface2 проще новый делать чем твикать, а вот berkerly USB alpha будет отлично звучать прямо из коробки, но там ценник 2куе. Всё в принципе просто и понятно по картинке, если иметь кое-какие знания и опыт Party0012
И это всё под какой цап?
(Отредактировал 15-10-2014 в 11:11 norrest.)

Stop war!!
Найти все сообщения

AntonZP Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 15-10-2014 11:19
на данный момент это эксперимент по выяснению принципиальной возможности/работостпособности подобной конструкции, посему собирал из того что валялось по углам.

P3-900, i810, 256мБ, SB0228.
на НЧ усилитель транзисторный, СЧ и ВЧ - ламовые двухтакты.
на СЧ между картой и баллансным входом трансформаторы.

при воспроизведении flac 44/16 загрузка проца при двух полосьи примерно 15%, при трехполосьи 25%.

потихоньку аналогичным проект прикручиваю к малине, но пока еще выбираю USB карту.
Найти все сообщения

CTAC Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 16-10-2014 00:39
(15-10-2014 11:19)AntonZP писал(а):  потихоньку аналогичным проект прикручиваю к малине, но пока еще выбираю USB карту.
Я понял, но для того чтобы это имело практический смысл нужна многоканальная карта с хорошей поддержкой линакса ну и плюс целых три цапа, выйдет подобный проект в такую копейку что страшно представить, а малина скорее всего с такой задачей не справится Party0012
Найти все сообщения

Выразили согласие: AntonZP
DAZZER Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 04-12-2014 15:04
Товарищ спрашивает - кто-то в Харькове на базе существующего компа сможет сделать cMP2? Что нужно-поменять, и настроить.
Найти все сообщения

LionArt Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 07-12-2014 00:15
Данная тема сильно уходит в сторону от классической идеологии сMP и результаты непрогнозируемы... Cry

This Game has NoName. It will never be the Same.
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 00:34
Роблю лінійне живлення для звуковушки Juli@.
Невдовзі буду робити для RME.
В минулому уже родив лінійне живлення декількох пар різних карток.
Вирішив принагідно дещо описати.

Juli@ має ряд недоліків і слабких місць. Бажано спочатку їх усунути. Інакше виготовлення лінійного блоку картки втрачає сенс.

1. Змінюємо S/PDIF трансформатор на більш якісний і кращий по звуку. Можна використати готові, наприклад Pulse Electronics.
Мені більше подобаються намотані власноручно на феритовому кільці Epcos або Murata. Саме так і зроблено на картках RME, де трансик змінювати не потрібно!
Дві обмотки по 10 витків проводом 0,4-0,5.
Випаюємо старий трансик, впаюємо новий.

2. Штатний RCA роз"єм, розмішений на косічці з проводами - дуже псує звук...
Прикручено новий роз"єм Nutrek (розумна достатність якості і помірна ціна). Підпаюємо до нього - прямо від S/PDIF транса.
В якості провода використана мідна моножила. Довжина мінімальна - краще використати окремі жили.

3. В живленні цифрових кіл стоять лише тантали мікрофарад так на 5-10. Для хорошої фільтрації завад цього явно мало.
Зверху до двох танталів допаяно пара електролітів - Elna випаяна з якогось ТОПового СД плеєра - гарантовано оригінальна. На мій слух - звучить як Елна Сілмік.
На мій слух - Елна Сілмік найкраще звучить саме в аналогових колах. В цифрових - +/-.
Конденсатори стоять на 220 Мф, 16В.
Дехто любить старити мікрофарат так на 1000-2000. На мій слух, цього реально багато і звук при такому обтяжиться і стане розмазаним...

4. Встановлено роз"єм і штекер для подальшого підключення напруги +5В лінійного трансформаторного блока живлення.
Роз"єм - для зручності експлуатації, щоб можна було переставити компутер, не тягаючи лінійний блок живлення, зменшити ризики обриву і т.д. Можна і без роз"єму.

5. Буде зроблено лінйний блок живлення +5В

6. Розрізана доріжка штатного живлення від компа і підключено живлення від блока.

Лінійний блок живлення звуковушки - не складний і дуже дієвий шляз її доробки Party0012

Найти все сообщения

Выразили согласие: viruskin
vl27 Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 12:52
Буде дуже цікаво почути про результати.
Сам використовую в якості джерела компютер на Інтел Атом з лінуксом (вояж мпд)
Планував поексперементувати з лінійним живленням, але нажаль війна не дає завершити багато цікавих проектів
Найти все сообщения

Выразили согласие: Nemo
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 16:19
Сподіваюсь, власник карточки відпишеться про свої враження і емоції від використання лінійного живлення.

У мене стоїть Джулька з лінійним живленням - хороші враження і емоції. Але скоро зміню на RME.

Війна дійсно не дає не те, що проекти робити, а жити нормально не дає...

Додав фото з зробленим блоком лінійного живлення.
Його реалізовано по концепції розумної достатності.
Аналогічно, якщо ставити дуже великий транс і великі конденсатори, - це може "обтяжити" звук, зробити його приземленим...
Потрібно шукати золоту середину.

Трансформатор живлення - 7В 1А.
Діодний міст на діодах Шоткі SS14
Ділі конденсатор 3300 mF 16V Xicon, USA
Далі лінійний стабілізатор 7805 Mitsubishi
І електроліт 1000 mF 6.3V Rubycon, Japan.

На передній панелі світодіод індикації роботи.
На задній - вмикач мережі.

З блока виходить 40 см. кабеля з штекером на кінці - для підключення в роз"єм джульки.

Найти все сообщения

norrest Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 16:55
Неужели для блока питания такой "крутой" звуковой карты жалко пару нормальных конденсаторов?

Stop war!!
Найти все сообщения

Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 17:15
(19-02-2015 16:55)norrest писал(а):  Неужели для блока питания такой "крутой" звуковой карты жалко пару нормальных конденсаторов?
Не шкода)))
Які Ви вважаєте нормальними?

Такі нормальні?

Або такі?

(Отредактировал 19-02-2015 в 17:21 Nemo.)
Найти все сообщения

norrest Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 19-02-2015 17:43
Ну вот хотя бы так. Fighting0088

И это еще мягко говоря БЫЛ начально-подготовительный этап. Tongue0011

ЗЫ. Предохранитель в конечной схеме естественно не использовался. На тестовом стенде для "перестраховки"

(Отредактировал 19-02-2015 в 17:47 norrest.)

Stop war!!
Найти все сообщения

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS