Ні, при чому музика складна цікава і драйвова, але точки де це все сходиться, і починає плющити слухача - нема.
До речі, ніхто не в курсі, чому ВєВє фактично поклали великий іржавий бовт на креатив? На межі сторіч виходив альбом щороку, а з 2002 нічого, окрім доволі спірного "Були деньки", не було. У пацанів реальні проблєми?
Absolute positive!
Выразили согласие:
IZ SELA
Ветеран
(12-09-2008 09:40)Ziggy N. link писал(а):До речі, ніхто не в курсі, чому ВєВє фактично поклали великий іржавий бовт на креатив? На межі сторіч виходив альбом щороку, а з 2002 нічого, окрім доволі спірного \"Були деньки\", не було. У пацанів реальні проблєми?
А дідько його зна!.. Ну те що бовт гиржавий - 100 пудів.
На межі тисячоліть теж щороку альбоми не виходили (якщо не рахувати сингли і сольники Скрипки ) Вони просто почали видаватись. У 1997 - "Музіка" і "Крана мрій"; "Хвилі амура" - 2000-й (а якби не "допомагало" так зване українське творче правове об`єднання, то альбом би вийшов ще у 1998-му); ну і останній з новими творами - "Файно" - 2002 рік. Два останніх включали пісні народжені ще раннім "ВВ". Ну а "Були деньки" (2006) - це повністю старі твори, які нарешті з`вилась можливість якісно записати на сучасному обладнанні і видати. (Правда як на мене звучить він "по цифровому" і дещо забагато там гітари і малувато ритм-секції). А так альбом мене "порвав" і далі "рве" і "пре". Ziggy N., а чим він для Вас спірний?
Ну оце і вся творча спадщина: 5 альбомів за 20 років - і жодного "прохідного треку" (як на мій смак)!
Із нового що зробили "ВВ" це - "Чіо-сан" (теж дороблена стара пісня), "Квітне наша Україна" (Славень України), ну і "Ладо" (оце єдиний новий твір ).
Взимку "ВеВешники" з новим басистом піготували акустичну ювілейну програму. У Львівській опері прозвучали просто божественно! Кращого звуку на концертах я не чув! (просто незрівнянно після Київського "Жовтневого палацу")
А потім тур по Україні, фестиваль Української Героїчної Пісні "Молода гвардія", Парад Вишиванок, тур по Америці (на милицях, з порваними сухожиллями) , 5-й Етно-фестиваль "Країна мрій", 2-га "РокСіч" (ініціатором всіх фестів є Скрипка)... Може й немає вже того "часу і надхнення для креативу", хто ж його зна... А пацани тут реально не причому, бо як казав "лєгендарний Шурік Піпа": "ВВ" - це Скрипка + музиканти, і хто там грає не так вже й важливо"! Короче кажучи, ОЮ - "творчий диктатор" хоча "фанатію" я і від Сергія Сахна, і Жені Рогачевського, і Льоши Мельченка.
...Стояв я поодаль на заключному на РокСічі виступі "Воплів" і, якось, було вже мені сумно від їх шедеврів минулого тисячоліття.
А за декілька годин перед цим padlo-Піпа-parazita kusok на басярі (іноді з примочками) і чарівна та несамовита Альона на ударних "розплющили" мене своїм новим (півторамісячним) "@Трактором" з першої секунди виступу! "Придуркуваті" тексти від ітелектуала Шуріка (накшталт "Бізнес - є бізнес") хриплячо-крикливо-верезготійливими голосами зірвали дах. От як жеш добре коли людина робить те, що вона найбільше хоче і від чого її пре!!! Виходить дуже щиро, чесно і весело!
Піпа за цих пару років, без "ВВ", добряче попанкував у "Борщі", а тепер "пересів" на власний "@Трактор"! (У репертуарі "ВВ" "Борщівсько-Тракторські" "алко-панківські" чи "бухло-рокові" творіння були б не доречними. Як на мене...)
...Ну і докажу ж вже докінця. Оце вчора, чи позавчора увечері, у одному з будмаркетів зіткнувся "ніс в ніс" зі знаменітістю. Я то розумію, що турбувати в повсякденному житті рок-легенду якось не гарно, але не втримався, і виказав все, що я про нього думаю...
Українська Американська Координаційна Рада
Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000»
Меценат Олександр Прогнімак
представляють
перший українсько-американський проект
20 жовтня, 19.00 (Український дім)
Вечір спогадів, пам`яті
КВІТКИ ЦІСИК
(1953-199
Цей вечір – унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні - країні її походження, де вона була лише раз – у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною.
На вечір запрошені Голова наглядової Ради міжнародного благодійного фонду „Україна 3000”, дружина Президента України Катерина ЮЩЕНКО, державні діячі, політики. До участі в цьому ексклюзивному камерному вечорі запрошені такі лідери української культурної громади, видатні співаки як Марія СТЕФЮК, Марія БУРМАКА, Олег СКРИПКА, Ніна МАТВІЄНКО, музичний продюсер у сфері академічної музики Олександр Горностай, лідер хрестоматійного гурту «Не журись» - Віктор Морозов та інші.
Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу – раку грудей (в 1994 р. – мати Іванна, у 1998 р. – Квітка Цісик, у 2003 р. – сестра, талановита піаністка Марія), - вечір проводитиметься також як соціально-благодійний із приверненням уваги бізнесменів та ін. представників еліти держави до проблем цієї страшної хвороби: рак молочної залози. Отож, частину коштів, зібраних від продажу квитків буде передано на рахунок Благодійного фонду „Здоров’я жінки і планування сім’ї” у рамках міжнародної програми „AVON проти раку молочної залози”.
Також цей безпрецедентний проект не залишив байдужими такі відомі компанії та інституції, як:
культурно-просвітницький центр Alex Art House, компанія Avon, Одеський морський порт, компанія Форд, Аеросвіт, Левада. Вони не тільки надали свою партнерську допомогу, але й беруть активну участь в організації й проведенні проекту. Мас-медійну підтримку надали такі впливові видання як: Зеркало недели, Хрещатик та Київське слово.
Знайомство України з видатною американською співачкою з українським серцем тільки на 18-у році Незалежності України стало можливим завдяки американському продюсеру українського походження Саші Гутмахеру!
СЕНСАЦІЙНІ ФАКТИ ЖИТТЯ і ТВОРЧОСТІ КВІТКИ ЦІСИК
4 квітня 1953 року в США у сім’ї українських емігрантів народилася донька, котрій батьки подарували таке милозвучне й красиве ім’я – Квітка. Її батько Володимир Цісик був професійним скрипалем. Так, на відміну від інших українських емігрантів, які в майбутньому бачили своїх дітей юристами та медиками, батько з чотирьох років вчив Квітку грати на скрипці, свідомо готуючи доньку до музичного майбутнього. Та музиканта-скрипаля із Квітки не вийшло, тому що її юне серце раз і назавжди полонила пісня. Мрію ж батька втілила сестра Квітки - Марія, котра стала видатною піаністкою і в свій час була навіть директором консерваторії у Сан-Франциску, вела майстер-класи у Карнегі-Холі.
Для досягнення мети - співати Квітка поступає в Нью-Йоркську консерваторію, в якій опановує вокальну техніку й майстерно відшліфовує свій голос, колоратурне сопрано.
Меломани та знавці глянцевих авторитетів кінця ХХ сторіччя оцінять імена кількох із тих десятків артистів, кому Кейсі Цісик допомагала створювати їхні шедеври: Майкл Френкс, Боб Джеймс, Девід Санборн, Майкл Болтон (теж українець, до речі), Роберта Флек, Лінда Ронстад, Карлі Саймон, Керол Кінг, Дейв Валентін, Мікіо Масуо, а також Квінсі Джонс - найпотужніший з аранжувальників-продюсерів Америки, який «сконструював» феномен Майкла Джексона. Між іншим, із майбутнім поп-королем Джексоном Квітка часто співала в хорі.
Паралельно з творчою роботою в студії та на сцені Кейсі відгукувалася на суто комерційні пропозиції і скоро перетворилася на найвище оплачувану виконавицю джинглів — рекламних мотивів для радіо й телебачення. За допомогою її витонченого співу створювали собі акустичний імідж корпорації Coca-Cola, American Airlines, Sears, Safeway, Starburst тощо. З 1982-го й до своєї смерті Кейсі Цісик залишалася єдиним голосом компанії Ford Motors. Кейсі Цісик, яка починала оперною співачкою, але згодом стала володаркою одного з найпоширеніших у світовому ефірі голосів - завдяки її сольному й бек-вокалу в записах джазових і поп-зірок та виконанню рекламних джинглів великих компаній, у тому числі невмирущого слогану «Чи щастило вам недавно кермувати «Фордом». Схильні до статистичних екстраполяцій американці вирахували, що їхню Кейсі прослухало більше людей, ніж може коли-небудь населити нашу планету - понад 22 мільярди!
Кейсі записала кілька пісень для голлівудського фільму «Ти світло мого життя» й зіграла в ньому роль подружки головної героїні (та за сюжетом нібито співає — зрозуміло, голосом Квітки). Аж тут почалась юридична тяганина між рекординговою компанією, із якою Цісик мала контракт, і кіностудією, котра тримала права на фільм, — під чиїм лейблом має вийти диск із піснями? Тим часом немов нізвідки узявся такий собі білий чоловік Пет Бун, що прославився у 1950-х своїми присолодженими копіями яскравих творів чорношкірих рок-н-ролерів Літл Річарда й Фетса Доміно. Маючи гострий нюх на потенційні хіти, він потихеньку викупив право на виконання головної теми фільму й хутко організував її запис для своєї доньки. Та, як зуміла, скопіювала Квітчин вокал… і пісня «You Light Up My Life» полонила США назавжди! Коли за кілька місяців нарешті вийшов диск із голосом Цісик (вона відмовилася ставити на ньому своє ім’я, і платівка називалася просто «Оригінальні пісні з кінофільму»), Дебі Бун уже була на вершині національного хіт-параду. Під час вручення «Оскара» Джеку Бруксу — автору «кращої пісні для кіно 1977 року» — цю його любовну баладу виконувала Дебі з хором хлопчиків... Квітка проігнорувала запрошення на церемонію. Пісня, якій дала життя Кейсі, продовжує жити в десятках версій. Останню записала на своєму недавньому альбомі Уїтні Х’юстон.
Квітка двічі була замужем. І обидва рази за видатними музикантами, які й сьогодні належать до вершків музичної індустрії США. Варто дякувати її чоловікам - композитору-аранжувальнику Джеку Кортнеру й інженеру звукозапису Еду Раковичу - за ту насолоду, що ми її тепер отримуємо від чарівних українських альбомів Квітки Цісик.
Ніколи не забуваючи, хто вона, і звідки її коріння, Квітка Цісик усім своїм друзям-музикантам розповідає про глибоку й багату пісенну творчість українців. Відчуваючи непереборну внутрішню потребу прислужитися рідній землі та рідному народу, розкиданому по всій планеті, Квітка вирішує записати диски з українськими піснями. Усвідомлюючи те, що з тієї каторжної роботи нічого не матиме в матеріальному вимірі, вона все одно залучає до співпраці найкращих музикантів та аранжувальників. Вкладає власні кошти – більше $200 000. Фактично ці записи були родинними проектами, бо продюсував їх чоловік Квітки, відомий інженер звукозапису Ед Раковіц; на піаніно акомпанувала рідна сестра Марія, на гітарах грав фантастичний Стюарт Шарф, а мати Іванна пильнувала за правильною вимовою доньки.
Перший диск «Kvitka» був записаний у 1980-му, другий «Two Colors» („Два кольори”) - 1989-го року. Між цими датами відбулися розлучення з Джеком і шлюб з Едом (йому вона народила сина Едді), що не завадило всім трьом плідно співпрацювати у створенні музики на обох дисках. Завдяки своїй професійній репутації, душевній вдачі та щедрим гонорарам, запропонованим нею найкращим студійним інструменталістам Нью-Йорка, Квітка для своїх українських сесій збирала такі бездоганні ансамблі, які нечасто могли собі дозволити більшість тодішніх поп-зірок США. От і маємо результат, поряд із яким досі нема чого поставити в нашій легкій музиці. Недарма ці диски зібрали купу нагород у Канаді, а в 1990 році були номіновані на «Греммі» в категорії contemporary folk.
Соціальний щабель Цісик в американському суспільстві був доволі високий. Цей високий рівень і відділив її від української діаспори та їй було сумно від тої дистанції. Але тут є логічне пояснення. У діаспорі США дуже мало професіональних музикантів. Батьки тих, що «вибилися в люди», - лікарі, вчителі, адвокати. Але вони також належать до соціального прошарку, який працює на когось, на господаря. Власників українського походження - мало. Однак ні ті, ні інші не прагнули віддавати своїх дітей у професійні музиканти. Звідси висновок про те, що в українському середовищі Америки нема справжньої академічної культури. Ясна річ, Квітці у тому напівгетто було доволі незатишно. Отже її родина належить швидше до винятку.
Світ побачили два альбоми українського фольклору та улюблених пісень співачки: «Квітка – Пісні України», та «Квітка – Два Кольори». Також у творчих планах Квітки Цісик був запис ще одного альбому, на цей раз з колисковими для дітей. На жаль, передчасна смерть поламала усі її плани. Померла Квітка Цісик 29 березня 1998 року від раку грудей, не доживши 5-ти днів до свого 45-ти річчя.
акредитація тільки за умови анонсової чи інформаційно-біографічної статті
про життя і творчість Квітки Цісик.
УВАГА! Кількість акредитацій (місць) обмежена у зв’язку з камерністю вечора
Акредитація триватиме до 21:00, 19 жовтня
Вартість запрошення – благодійний внесок: 150 - 350 грн., або будь яка інша сума за бажанням, оскільки частину коштів, зібраних цього вечора від продажу квитків буде передано на рахунок Благодійного фонду „Здоров’я жінки і планування сім’ї” у рамках міжнародної програми „AVON” проти раку молочної залози”.
Замовлення квитків/запрошень за телефоном: +38 068 355 60 88"
Панове, днями має з`явитись диск Ревенко музік "ДДТ в інструменталі". Тримав в руках стартовий КД з рук самого Ревенко. Гарний диск вийшов. Рекомендую. Нові враждення - наче й ДДТ, та звучить і відчувається якось поновому.
Згодом має з`явитись ще кілька альбомів. http://www.revenkomusic.com/index.php
насколько я скептически отношусь, но тут не остался равнодушным.
у друга в машине услышал и скачал себе
бегло просмотрел всю ветку, вроде нигде не упоминали об этой певице
---------------------------
...На музичному небосхилі України з’явилася досить яскрава зірочка — співачка Млада. Її візиткою став дебютний альбом «Ой весна, весна...», у якому вона представила власне бачення українських народних пісень у джазових аранжуваннях. До запису альбому були залучені відомі українські джазові музиканти — Володимир Шабалтас (гітара), Олексій Саранчин (клавішні), Віталій Іванов (саксофон), Денис Дудко (контрабас) та інші...
з.ы. 2й песня с альбома про козаченька вобще снесла крышу... рекоммендую
(12-11-2008 09:27)roma-k link писал(а):насколько я скептически отношусь, но тут не остался равнодушным.
у друга в машине услышал и скачал себе
бегло просмотрел всю ветку, вроде нигде не упоминали об этой певице
---------------------------
...На музичному небосхилі України з’явилася досить яскрава зірочка — співачка Млада. Її візиткою став дебютний альбом «Ой весна, весна...», у якому вона представила власне бачення українських народних пісень у джазових аранжуваннях. До запису альбому були залучені відомі українські джазові музиканти — Володимир Шабалтас (гітара), Олексій Саранчин (клавішні), Віталій Іванов (саксофон), Денис Дудко (контрабас) та інші...
з.ы. 2й песня с альбома про козаченька вобще снесла крышу... рекоммендую
Шкода шо воно начебто звучить на компютерних колонках краще чим на приличній сістємі.
Чи то запис такий чи шо?
Вася CLUB / Хіпан / 10 Чудо-ча-ча-ча (Круц Рекордз, 2001)
Привет. А где ты нашел этот альбом. Я свой когда-то отдал, думал еще наберу. И не набрал. В магазинах не попадалось. Мне этот альбом больше всех нравится."
Привіт Паша!
Значить, десь з місяць тому, саме за цим альбомом їздив на Майдан Незалежності під Головпоштамт. Там вони всі п`ятеро були в наявності. В "нашому форматі" був тільки "Вася і Хобот" і "Конокрад" який ти мені подарував. Там мене ще довго "примушували" купити всі альбоми на одному МР3 дискові, мовляв що після виходу на МР3, окремо на CD-Аудіо "Хіпан" видаватися не буде. Я з переляку і побіг бігом на Майдан...
Між іншим "Хіпан" теж мій найулюбленіший альбом! Але дійшов до мене Вася не одразу. Після того як у мене завівся "Конокрад", я познайомив з ним свою дружину і колєгу по роботі, а сам якось і не слухав. Коли, через деякий час, почав вислуховувати в одне вухо на роботі, в інше вдома, дуже споріднені і надхненні враження про Клаба. Причому про пісні вже не з одного, а трьох альбомів (співробітник докупив сам ще два, а жінка дома знайшла позичені мною у "дружбана-металюги") Коротше кажучи, у них за моєю спиною повна "Клабоманія", а я не сном, не духом...
Далі буде...
Молодци,гарно грають и спивають !
Отличный альбом !
так это Виктор Морозов!Мне летом подогнали этот альбом,я еще Андрею Панчишину звонил,уточнял - Виктор ли это?Хороший альбом,львовский такой!
У меня есть пластинки польские на эту же тему и те же практически песни,тоже щипает!
Кстати,кого эта тема интересует,- я предлагал книжку "Piosenki Lwowskiej ulicy",серьезный труд с нотами и текстами.
Выразили согласие:
IZ SELA
Ветеран
Оцеж вчора, пам`ятаючи про рекомендацію Норми, і я собі таке прикупив, да за Вакарчуком, "маті їті" ніколи було послухать. Може сьогодні на сон грядущий хоч пару треків встигну.
Поїхав...
Приїхав із-за міста. А там сніжок такий чистесенький, білесенький! Так світло на душі стало, що на радощах дай, думаю, на форум заскочу. Дивлюся: а сьогодні рівно рік минув, як спало мені на думку спитати у тутешніх, чи слухає хто-небуть, що-небуть із щирої української музіки. https://hi-fi-forum.net/forum/index.php?topic=3990.0
оце одне:
(26-12-2007 19:40)Huboy link писал(а):To Iz Sela.
Володя, давно хотел тебе предложить, да всё забываю. Есть у меня диск Вася Клаб альбом \"Конокрад\". Это второй альбом Васи и последний записаный когда он был жив (Вася умер в феврале 2006-го). Переиздаваться скорее всего не будет. Мой знакомый помогал ему записать этот альбом, я у этого знакомого взял десяток дисков. пару отдал ценителям Васиного творчества, остальные лежат. Если интересно, могу дать 1-2 диска. Работаю в районе м.Лукьяновская.
Выразили согласие:
IZ SELA
Ветеран
А нет случайно записей Квитки Цысик? Очень понравилось ее творчество, много души и музыки. К сожалению мало кто у нас знает о нашей великолепной соотечественнице.
повідомлення, що стали для мене визначальними у цьому році. Без них, міг би до сих пір не знати про вище згаданих виконавців. А тепер жодна "проба" будь-якого компонента, чи шнурка без їх персон не відбувається.
Отаке от...
Выразили согласие:
Ziggy N.
Ветеран
(04-01-2009 14:57)Ziggy N. link писал(а):Даха Браха - жесть!
От ужеж приємно коли і ще комусь довподоби те саме що й тобі!
Першим у мене завівся їхній другий диск - студійний альбом "Ягудки" http://nashformat.ua/folk-music/product-893
Слухаю, щоправда, з нього лише "дикувато-забойні": 01-шо з-под дуба, 02-русалочки, 03-пані, 04-за дуби і 08-козак, із величезним задоволенням! Решта для мене дуже "тягомотні".
Спогодя, під впливом "Ягудок" придбав і їхній перший - "зальний" альбом "На добраніч". http://www.umka.com.ua/ukr/singer/dakhabrakha.html
Тут найчастіше вживані 17-реп і 18-Єлена із-за їх "сороміцько-рознузданого" відтінку.
Самому бувати не доводилось, а знайомим у театрі "Дах" дуже сподобалася ДахаБраха і співом "етнічно-екзотичними" звуками.
Мене ж, як і всю публіку, вони "порвали" на "Країні Мрій 2007" під ливнем, без мікрофонів! Короче: "Дощ іде, а ми скирдуєм!" То було не забутньо!
А от в минулому році на "Гогольфесті", "ДахаБраха" виступала зі сценічними "понтами" (світло, дим...) перед переповненим залом. Якось, після початку ейфорія у мене швидко пройшла, і дедалі ставало все сильніше піддавлювати іміджем вже "моднай группи" і кон`юктурною "Бреговщиною". Ну це на концерті, звичайно, мені примерещилось, тому що я дуже якийсь "мнітєльний", дожно! А дома з дисків, завжди... точно! - жесть!