усилитель LANZAR твик
|
Автор |
Сообщение |
digitalproject
Участник

|
RE: усилитель LANZAR твик / 01-02-2023 09:09
Я мав на увазі струм кожного транзистора (про всяк випадок уточнюю), а не на плече. Загалом це режим ААВ.
За хоча б опосередковане порівняння з Д'Агостіно - сиджу тут і червонію 
І так, вихлоп я чесно стягнув у Bryston – спочатку вирішив спробувати замінити їм двійку, а він дуже добре прижився (поки що в симуляторі, але плати вже замовив). А починав взагалі з дифкаскаду з каскодами зi стеженням, латералів на виході, та з хитровимученими драйверами на дискретах і двокаскадним УНом. Одних транзисторів було у проекті майже 40 штук.
Потім усе переробив з нуля, спираючись на ідеї Borbely, відокремивши УН від дифкаскаду повторювачами по обох входах (і за базою, і за емітером), і взагалі дав йому нову назву - Bo(rbely)-Br(yston) 
А що скажете про вузол термокомпенсації?
(01-02-2023 08:50)hennady писал(а): Зачем только установлена RC между базами входного диффкаскада - это очень грубый вариант дополнительной коррекции, т.к. добавляет "шума" на сверхВЧ, такая по сути "глушилка"...))) для ОУ такое решение понятно, т.к. нет физического доступа к компонентам системы внутри чипа для корректирования, в случае "рассыпной" реализации - зачем?
Без цього ланцюжка ніяк було не отримати задовільного запасу по посиленню та фазі, побоювався, що підсилювач "заспіває"... Вона мені самому не подобається, але засобами майкрокапу не вдалося, незважаючи на всі зручності зі слайдерами.
А з вихідниками я пограюсь у майкрокапі, доки робиться перша версія плат.
Просто у мене яка була ідея – паралелити біполярники – завдання дещо ризикове, гарантовано вирівняти струми паралельних транзисторів складно. А за такого включення можна трохи розслабитися
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|