Кава це математика
Автор Сообщение
serapion1984 Не на форуме
Ветеран
*****

Откуда: Київ
Сообщений: 3 758
Репутация: 396
RE: Кава це математика / 01-10-2022 20:12
(01-10-2022 12:38)Corsar писал(а):  1) Rocket Mozzafiato Cronometro V. Только почему теплообменник, а не двухбойлерник?
2) нельзя сравнивать кофе в турке и эспрессо и тот и другой кофе вкусный, но они разные. Party0012
Для початку респект однодумцю і дякую за підтримку!!
1) Rocket Mozzafiato Cronometro R. Різниця полягає V - вібраційна помпа. R - роторна помпа.
З приводу двухбойлерника вразили в саме болюче! Чесно, просто в яблучко. Особливо зараз, коли знімаю блог і роблю латте арт то буває катастрофічно не вистачає потужності.
Були б інші часи вже перейшов би на R58 або Bezzera Duo MN. Happy0144
2) Абсолютно. Нічого не маю проти кави в джезві. Але це зовсім інший напій, смак, ароматика, тіло, філософія приготування. І так вона теж потребує певних навиків і мороки.
Проте еспресо це інша тема.

(01-10-2022 08:25)seam777 писал(а):  Ещё ни разу не доводилось пить нормальный кофе в моём понимании, приготовленного в кофемашине.
Якщо Ви кажете про кавомашини автомати то тут я погоджуюсь повністю. В них зовсім інша мета. Тут є багато особливостей які потрібно враховувати.
1) Всі автомати в сучасному модельному рядку однієї і тієї же фірми в середині однакові. Купуєш делонгі за 300 доларів чи за 2000 доларів в середині одне й те саме
2) Всі автомати, навіть найкращі, такі як Jura або Nivona неминуче "деградують" з плином часу. Вау ефект з коробки тримається 2-3 тижня. Потім починає просідати температура екстракції, що призводить до неприємної кислинки та недостатнього тіла. Згодом накопичуються масла і це додає неприємну пересмажену гірчинку. Врешті починаєш сипати ті чи інші зерна а смак на виході однаковий.
Вихід це вчасно мити блок заварювання, проходити процедури чистки від накипу та від кавових масел. І обовязково віддавати машину на проф чистку з середини раз на три місяці. Якщо ви не готові цього робити смак кави буде нижче середнього.
3) Є автомати які просто не можна купувати. Делонгі, Філіпс, Крупс, Саеко, Гаджа, все що стоїть в Ельдорадо, одним словом. Особливо Делонгі, це найгірший варіант. Їх кастрований блок заварювання не дає можливості користувачу мити темпер та механізм повороту який знаходиться глибоко в середині машини. Ви можете проходити всі цикли чистки але смак буде деградувати і через рік стане незносним за умови якщо не віддавати машину на проф чистку.
4) Єдині автомати які я можу порадити купувати додому це від Артура Ойстера Фрісмага. Цей концерн на сьогодні об'єднує Jura, Nivona, Mellita, Mille.

(01-10-2022 07:21)mariovel писал(а):  Шо шнурок, шо кава ,- главное "недешево".
Смешно.
Чекаю від Вас огляд дешевих і водночас гарних професійних, комерційних або домашніх кавомашин.
Можете і про кабеля заодно розповісти, тільки в профільній темі. Happy0065

(30-09-2022 22:03)Sergeyy писал(а):  serapion1984
Ну Вы и заморочилисьHappy0144Это же все нужно пробовать, а мотор? Может лучше вино дегустировать?
Дуже влучний коментар. Спочатку був розігнався. Тепер слідкую щоб кількість грам кавових зерен в закладці на добу не перевищувала 35 гр. Це одна велика чашка флетвайт і одна маленька капучино на добу. А також повна відмова від робусти Улыбка
(Отредактировал 01-10-2022 в 20:31 serapion1984.)

Підпис на стадії переродження..
Найти все сообщения
 
Цитировать
 Выразили согласие: Corsar , Sergeyy


Сообщения в этой теме
RE: Кава це математика - serapion1984 - 01-10-2022 20:12

Переход:


Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS