Коротше, прикол. З часу, коли була створена ця тема, я так і слухаю музику в цій кімнаті. Чи то звик, чи то що, але звучить, наче, нормально. Гул в низьких трохи є, але іноді навіть приємно. А це я нещодавно купив RME ADI-2, ну і вирішив погратись еквалайзером. Почав знов міряти - резонанси на тих самих місцях, як в першому пості, все так само, як 4 роки тому. Крутив, крутив, аж поки випадково не поміряв з вимкненим звуком, і побачив те, що на скріншоті... Коротше, з'ясувалось, що це ніякі не резонанси, а звук від працюючого компа, яким я все це мряю. Де взяти стільки фейспалмів? Вимкнув комп, підімкнув усе до ноута, і резонанси повністю зникли (як не дивно). Трохи зменшив еквалайзером горби, і гул, в принципі, повністю зник. Став дуже чистий звук.
Коротше, така от пригода. Я коли музику слухаю, комп завжди вимикаю, бо його на тихих місцях трохи чути. А тут - взагалі не подумав, що мікрофон його також "слухає". Ще й частоти від нього повністю співпали з моїми горбами - як тут додумаєшся, що це не резонанси, а взагалі сторонній звук )