Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 14-12-2021 23:28
Нема у мене мети та бажання сперечатися про переваги старих і нових мікросхем ЦАП та їх реалізацій і звучання.

Особисто я нічого проти новороблених мікросхем і виробів на них не маю.
Важливо де, коли і на якій системі їх слухати і на скільки довго можна послухати поки не втомлять своїм звуком.
Кожний сам обирає що йому розробляти і слухати.

Питання тільки в тому, де будуть ці новороблені мікросхеми ЦАП і розробки на них через 5 років і яка буде в них цінність та ціна.
Адже я уже писав, - мікросхемам TDA1540 уже 40 років з моменту їх розробки.
І думаю, ще років так 40 вони будуть не менш актуальними, цінними і дорогими.

Про новороблені лампи, - їх цінність та й ціна приблизно така сама як і новороблених мікросхем ЦАП.
Натомість, скажімо, за парочку ламп Амперекс або Телефункен старих років просять не мало і знайти їх не легко...
Щось мене не дуже вразило звучання новороблених ламп Голд Дракон в порівнянні з лампами, скажімо, Сілванія)))

Про новороблені лампи - тут усе однозначно, думаю, кращі лампи були зроблені років так 50-80 назад і перевершити їх звучання не вийде.

По мікросхемах ЦАП - цілком навіть можуть розробити сучасні новороблені мікросхеми ЦАП, які будуть мати правильну структуру, реалізацію та звук.
Але, поки, я таких не бачив та не чув.
Хоча, слухав не мало різних.
Останні формату PCM58 PCM1701 AD1862 були розроблені ще в 90-х.

Можливо й тому, вироби, які непогано звучать в порівняні з іншими новоробленими, розробляються і в 2021 році на дискретних реалізаціях принципу ЦАП

https://aliexpress.ru/item/1005001774294170.html
https://era-in-ear.com/tsap-holo-audio-s...xe-edition

Мета останніх постів - повідомити, що майже завершено збирання прототипу програвача на SD картці на 2 шт. 1540 з нарощенням бітності двох молодших розрядів на R-2R ланках до 16-ти біт.

І також, що через через декілька місяців перерви розпочну роботи над розробкою і збиранням макету програвача на SD картці на 8-ми мікросхемах TDA1540.
Нарощення бітності в якому буде реалізовано не додаванням R-2R ланок, а сумуванням одного 16-ти бітного значення з 4-х 14-тии бітних 4-х шт. мікросхем TDA1540.
(Отредактировал 14-12-2021 в 23:32 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: BAXTER2000 , oleg2566 , mihail , alex23 , utrechko_ua , Igor65

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 14-12-2021 23:28

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS