Транзисторные усилители
|
Автор |
Сообщение |
vitamir
Ветеран

|
RE: Транзисторные усилители / 04-08-2021 19:29
(04-08-2021 13:39)SolAndr писал(а): Все с точностью до наоборот Ток от противо-ЭДС паразитный и существенно увеличивает нелинейность перемещения катушки во всем диапазоне частот И снова, каждый пишет о своем. 
Прошу Вас сделать над собой усилие и таки прочесть мое сообщение, на которое Вы написали ответ.
Речь в нем идет о коэффициенте демпфирования усилителя, работающего в связке с АС, с точки зрения науки под названием Теория электрических цепей, не Электроакустика.
Усилитель не знает, что он работает на АС, то знаем только мы с Вами.
Но, ни картинка, ни формула, ни мое мыслеизлияние не о противоЭДС вовсе. В той модели мира ее нет, она несущественна.
(04-08-2021 13:39)SolAndr писал(а): Суть проблемы в том, что импеданс динамика измеряется в режиме источника тока а Кг - в режиме источника напряжения. АЧХ динамика вообще определяется активным частью сопротивления излучению и ни на одной эквивалентной схеме вообще не рисуется в виду его малости. Нас интересует лишь импеданс нагрузки, ибо его значение присутствует в знаменателе формулы, определяющей КД.
Остальное, расходы, не проблемы (С). Включая Кг, о котором я тоже не писал ни слова.
Дам Вам еще один шанс.
(04-08-2021 13:57)freesound писал(а): Є тільки один сенс, це міркувати в контексті зв'язки "підсилювач - акустична система" Я і міркую в даному контексті, та контекст той доволі нечітко визначений, має декілька різних проявів. Один з них я намагався висвітлити. Це коефіцієнт демпфіювання.
(04-08-2021 13:57)freesound писал(а): Високого КД не досягти без ООС, яка в свою чергу має ряд істотних недоліків. Думаю, стаття Пасса в кінці кінців відкриє очі на проблеми і розуміння використання зворотного зв'язку. Своїми роботами і дослідженнями він в найменшій мірі схильний до бізнес інтересам, став свого роду розвінчувачем міфів, тому я йому довіряю більше, ніж маркетологам від аудіо. За посиланням гарна стаття для загального ознайомлення з проблематикою, та в ній немає ані переліку, ані роз'яснення суті нібито істотних недоліків загального зворотнього зв'язку.
Є лише посилання на зауваження Пітера Баксандала про нібито генерацію нелінійних спотворень високих порядків завдяки загальному зворотньому зв'зку. Хоча Пітер Баксандал, безумовно, має високий авторитет в колах схемотехніків, більш пізні дослідження виявили певну хибність такого зауваження.
А Нельсон Пасс в статті за посиланням прямо вказує на спроможність загального зворотнього зв'язку зменшувати рівень нелінійних спотворень підсилювача.
Досягнення сучасних схемотехніків в тому, що сьогодні є підсилювачі, здатні зменшити рівень власних нелінійних спотворень нижче рівня їх помітності на вухо.
(Отредактировал 04-08-2021 в 20:15 vitamir.)
Читать гораздо труднее, чем писать, но гораздо полезнее
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Транзисторные усилители - vitamir - 04-08-2021 19:29
|
Пользователи просматривают эту тему: 10 Гость(ей)
|

|