Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 10-08-2020 22:23
Суть моїх повідомлень останніх декількох днів в цій темі була в...
Заявочці, декларації того, що я розробив один з варіантів реалізації ЦАП на TDA1540 з нарощеною бітністю 16 біт.
І зібрав прототип, відслухав і трохи обміряв.
Відповідно такий ЦАП може відтворювати всі 16 біт даних, закладених і існуючих уже 40 років в форматі носіїв Audio CD.
Багатьом подобалось звучання керамічних TDA1540D.
Але там було тільки 14 біт, частина інформації не відтворювалась.
Хоч з ЦФ хоч без нього, - частина інформації безслідно зникала...
Думаю, всі прекрасно знають, як звучали програвачі на 1540 з їх за і проти.
Розробки ці носять ідейний характер, проводяться для себе.
Але меседж моїх постів був такий, - якщо комусь цікавий звук 1540, майте на увазі - є шлях розвитку та покращення та відтворення усієї інформації, без втрат.
Я цілком погоджуюсь з тим, що 1541 дуже цікава звуком, достойна та вдала мікросхема ЦАП.
І основним її достоїнством є те, що там реалізовано 16 біт і нічого не потрібно нарощувати.
Але вона має рад значних недоліків. Хоч з коронами, хоч без. І звук відповідний.
Вас влаштовує, - слухайте на здоров'я )))
Я лише мав на увазі, що звук варіанту 16 біт 1540 по по детальності та розширенні буде більше схожий до ПСМ58, ТДА1541.
А по почерку, характеру, тональності - сам до 1540.
Тут мова іде саме про кераміку TDA1540D.
А Ви заявляєте, що 16 біт уже розробили, хоч про це ніхто і ніколи раніше ніде не чув..(
А Ви слухали, та порівнювали цей варіант 16 біт 1540 за 1500, не сподобався, тому обрали 1541.
Я на дуже багато відсотків впевнений, що те що Ви слухали ні скільки не 16 біт 1540, а 14.
Хоча цілком може бути важким, мати ламповий блок живлення та непогано звучати )))
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 10-08-2020 22:23
|
Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)
|

|