Транзисторные усилители
|
Автор |
Сообщение |
piramida
Ветеран

|
RE: Транзисторные усилители / 05-06-2020 14:03
Юрий11, не дуже коректне порівняння. Митець в сенсі музики - це композитор і музикант. Підсилювач митцем бути не повинен. він інструмент відтворення. Весь звуковідтворюючий тракт повинен бути максимально "прозорим". Прозорим для чого? Будь-хто, хто знає навіщо він слухає музику, знає відповідь на це питання. Усі рішення стосовно того, що використовувати, а що ні для досягнення цього в кінцевому рахунку вирішується на слух. На сьогодні іншого механізму не існує, принаймі я не знаю. Тому Hi-End апаратура така коштовна. Її набагато складніше виготовити, аніж, скажимо, лінійний підсилювач з низькими спотвореннями. Але, з урахування того, що чітких критеріїв не існує, звісно, це гарне підгрунтя для усіляких... спекуляцій і появі на ринку дуже сумнівних продуктів за Hi-End-ний прайс.
Щоби, для прикладу, охопити крайній випадок щодо рівня спотворень, подивимося на однотактні тріоді підсилювачи. Деякі з них вміють дуже якісно відтворювати і при цьому вносити суттєвий окрас. А деякі окрім окраса нічого не вміють. І той і інший можуть бути співрозмірні щодо рівня спотворень, щодо спектру цих спотворень...
Я до чого. Рівень спотворень якимось дуже дивним чином впливає на кінцевий результат. Про це свідчить практика. І ті, хто ганяються виключно за низькими спотвореннями, нагадують людину із анекдота, яка шукає ключи під ліхтарем. На питання, а де ти їх загубив, відповідає, що біля під'їзду. -А чому тут шукаєш? - А тут видніше.
(Отредактировал 05-06-2020 в 15:35 piramida.)
Жыве Беларусь!
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Транзисторные усилители - piramida - 05-06-2020 14:03
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|

|