(22-03-2020 19:49)yuran писал(а): Прокомментируйте, что это значит "опущені"?
Первое. Найти схему. Хотя там "три" детали и так всё понятно. Для НЧ динамика , Фильтр Низких Частот (ФНЧ) второй порядок, а значит при уменьшении ёмкости (самый большой электролит) можно получить только повышение отдачи на частоте раздела (пока не трогать).
Для СЧ динамика, ФНЧ то же самое, при высыхании (самый мелкий электролит) только подьем на частоте раздела (тоже пока не трогать), и только для его ФВЧ уже актуально то о чем вы говорите(средний по размеру электролит).
Неполярный конденсатор(конденсаторы) в цепи пищалки тоже лучше не менять ни на что.
А то вам тут сейчас насоветуют как доработать и уработать колонки собственноручно. Так что рекомендую воздержаться от необратимых переделок.
Дякую за відповідь! Ви розумієте, що без прозвону елементів самого кросовера важко пояснити, дискомфорт від прослуховування певних жанрів музики, наприклад, IDM, post minimal, techno дуже комфортно навіть дуже голосно. Але якщо музика перевантажена звуками, як рок, чи оркестрові композиції, де багато ударних і т.д. - некомфортно. Здалось, шо високі трохи задрані, але потім вирішив, шо це просто ріп косо знятий з вінілу, важко визначити. Тоді вирішив прогнати по частотам: на 4000гц, таке враження, що й середня полоса теж задіяна, таке суб'єктивне враження, те ж саме з вуфером на 450гц. Я це питання почав вивчати і на іноземних форумах народ міняв електролітичні конденсатори, ось така ситуація
23.7µF/0.7 ohm (а має бути 18µF)
61.2µF/0.4 ohm (а має бути 47µF)
139.9µF/0.2 ohm (а має бути 120µF)
Можливо це лише ілюзія, бо коли я колонки купив, я був вражений звуком, у порівнянні з моїми старими китайскими Microlab Solo 7, але з часом я почав помічати проблеми. Хочу переконатись, що все добре.
В додатку схема Canton CT-800 це полочники аналоги СТ-80, на жаль, саме для моєї АС нічого не знайшов.
Перший скрін характеристики системі розраховані на Старих конденсаторах
Другий скрін характеристики системі розраховані на Нових конденсаторах