Виктор Цой
|
Автор |
Сообщение |
4ward
Ветеран

|
RE: Виктор Цой / 15-12-2019 23:35
Дон Корнеліус, я не можу точно знати як у Вас все це відбувається. Я можу лише інтерпретувати. І це моє суб'єктивне представлення. Для мене це схоже на те, що на місце емоційного інтелекту поставлено "протез" із гедонізму і перфекціонізму. І таке при доволі високому рівні "традиційного" інтелекту. Це вносить корективи у Ваші представлення щодо навколишнього світу, себе. Люди так можуть жити все життя, і навіть досягати значних висот у чомусь. Проте, така ситуація требує дууже багато душевних затрат, затрат психічної енергії, і невідомо, чи результат буде для Вас тим, що Ви зможете наректи щастям. Або якщо Ви цей результат вважатимете за щастя, а навколишні люди - ні (при тому, що здобудете визнання), чи це зможе бути щастям? Якщо Ви такий (умовний) свій результат зможете характеризувати як щастя - тоді все впорядку, і на нашу розмову можете не зважати зовсім.
Про перфекціонізм і гедонізм:
- п.і г. проявляється в такому "раціональному" мисленні, котре становиться дуже біполярним
- розгядуваний обєкт або повний шлак, або все перфектно. Наприклад, якщо Цоя не можна поставити поряд з Моцартом/Бахом, - значить вся його творчість - шлак. В цій ситуації, як видно з неї, Ваша позиція перебуває в дуже крайньому спектрі, а не "посеред". Ну і це прямо нагадує як про радянську цензуру щодо "естради" (масового особливого медіа) з її ідеологічним характером і монополістичним способом організації в умовах закритого суспільства та "єдинством і висотою всіх художніх компонентів і гуманізм" ("кіно" для "кіношників"), так і про радянське представлення про світ (наприклад, 1960 років): адже науково-технічна революція витіснить почуття, комунізм побудують фізики, а лірики що, лише соченят ему оду? (у Вас тому-то і на "музьіке можно или зарабатьівать, или потреблять")
- так само з муз.твором: Ви настільки уважно розглядаєте якусь річ, що втрачаєте явище, котре розгядаєте. Я про той Ваш гедонізм і перфекціонізм щодо муз.супроводу, на якому фіксується Ваша увага.
- так само з гримом: хоча мама Вас дуже часто водила в театр, Ви всерівно "не розумієте" про грим: " Почему красился Майкл Джексон - понятно. После сильнейших ожогов у него было множество проблем. Почему красилась группа КИСС - понятно. Они выступали в стиле глэм-рок, он предполагал подобное. Почему красился Юрий Никулин - понятно. Он был клоуном. Но зачем это было нужно Цою - вопрос.". І це немов-би ви ходили в такий театр, де або не було гриму (тому ви і "не розумієте"), або значення гриму для вас має дуже полярне значення. Тому-то Цой користувався гримом, бо копіював Західне з Африки (Загнивающий Запад бо?). Ваша позиція знову не лежить в спектрі нормальної перспективи, а займає надзвичайно крайнє положення. Раціоналізацією щодо зневажливого (делали "наушники" из кокосов и пытались привлечь самолеты) ставлення до африканських культур є ваші слова: " Как бы банально это не прозвучало, но неграм в Америке жилось в те годы совсем не сладко... и Вы увидите, что черной молодежи в США жилось в те годы не весело, и, вероятно, намного хуже, чем Цою сотоварищи. Так что я не спешил бы противопоставлять Цоя этим "веселым" чувакам. Они за свои права и боролись худо-бедно, и музыку делали классную, в отличии от наших "рокеров-бунтарей"." Це знову нагадує про Загниваючий Захід, бо СССР, і Росія в теперішній час "бореться за звільнення братської Африки". Братьскі Конго, Братська Ефіопія - африканські держави заявляли про свою соціалістичну орієнтацію, навіть про приверження до марксизму. Гвінея, Конго, Танзанія, Гана, а пізніше - Ефіопія, Ангола, Мозамбік. КДБ і дотепер має сильні позиції в Африці. Тому-то, у Вас і специфічне зневажливе ставлення до "наших рок-бунтарей". І не лише до них, але й до реперів (ну все, як в офіційній пропаганді рускеміра): " Вот для меня Цой сродни тому пацану с родного микрорайона, который напялил на себя бейсболку, широкие штаны, "золотую" цепь и начал "читать реп" и называть себя "гангста", рассуждая о нелегкой судьбе детей улицы."
тому бубліков і підтримує Вас:
(14-12-2019 17:02)bibukov писал(а): Скажем так: Цой был частью рок-машины, с помощью которой разваливали СССР. Не зря их ГБ гоняла. Приехала Джоанна Стингрей и...
(Отредактировал 15-12-2019 в 23:45 4ward.)
Всегда трудимся до полудня, а нам всего-лишь — до утра.
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
Сообщения в этой теме |
RE: Виктор Цой - 4ward - 15-12-2019 23:35
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|