По великому рахунку я уже відслухав, як звучить з STM32F407 пара PCM61 (18 біт) в порівнянні з 8х1540 - 16 біт.
Цілком достойно і цікаво, можна слухати в основній системі, можна слухати досить довго, в міру натурально та приємно.
В PCM61 (18 біт) заявнена лінійність 16 біт.
Але по результатах відслуховування я б сказав, що звучать ці PCM61 біт так на 15.
Можливо, PCM61-К будуть звучати трохи краще.
Взагалі, варто відзначити, що це цілком приємливий варіант навіть в основну систему, в міру натуральний, не синтетичний, правда, троїи простенкий звуком.
В подальшому планую також прикрутити до плати з STM32F407, відслухати та порівняти з звучанням 8х1540 - 16 біт інші класичні мікросхеми ЦАП:
2. PCM58 (18 біт)
3. TDA1541 (16 біт)
4. В подільшому, можливо, прикручу ще також PCM53-I і порівняю
Цікавий варіант вихідної частини з трансформатором на пермалої, без операційників.
По цифровому інтерфейсу PCM58 абсолютно аналогічні PCM61 - їх буде потрібно просто причепити на макетну плату і прикрутити до приведеного вище макета, зібраного в корпусі від DENON DCD-625
Для TDA1541 потрібно малость змінити програму, використавши I2S апаратний інтерфейс.
Для чого я припас відладочну плату Discovery kit with STM32F407VG MCU.
Фактично вона аналогічна тим платам та макетам, які я використовую, процесор аналогічний, але на ній стоїть маленька сучасна мікросхемка ЦАП CS43L22 Cirrus Logic і розєм для навушників.
Типовий сучасний ЦАП з входом I2S, аналогічний 1541, відповідно на ній можна буде відладитись в домашніх умовах.
Адже всі ці практичні розробки я проводжу без осцилографа )))