Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 22-02-2019 04:32
(22-02-2019 01:51)Black_Jack писал(а):  Тут нужен специалист по ЦОС (DSP), в первую очередь, а не ПЛИС.
И с серьезным бэкграундом в математике и в обработке именно аудио.
Иначе это детский сад. А по структуре/алгоритму писать проект под ПЛИС это уже десятое дело.
Ви пишете очевидні речі Улыбка

Я уже давно писав - не бажаю використовувати наявні промислові ЦФ, ту саму SAA7030 тому, що вони роблять з звуком те, чого там раніше не було заради отримання уявних параметрів.

Іншим чином виконати оверсемплінг вхідного сигналу 44.1 до 176.4 і навіть до 352.8 не можливо ну ніяк.

Інакше - тільки брати правильний вихідний файл, правильно записаний з частотою 96 а краще 192 - і слухати, але без оверсемплінгу.

Це саме вам скаже найкращий спеціаліст по ЦОС з найкращим бекграундом в математиці і в аудіо.

Ми ж не говоримо про те, як краще закодувати і розкодувати MP3.
А про те, - як відтворити аудіо найбільш достовірно без спотворень, перед усім без нелінійних.

Я додавав раніше пару доків по 1540, - почитайте, там усе чудово описано в деталях.

Ніде і близько нема про точне відтворення 15 або 16 біт на виході аналогової частини з використанням ЦФ

А написано саме таке - при використанні ЦФ звучання 14-ти бітного ЦАП буде здаватися по співвідношенню сигнал/шум шумів квантування, таким же самим, як в 16-ти бітному ЦАП при використанні його з відліками 44.1 без оверсемплінгу.

Основи ЦОС я свого часу вчив в КПІ на Радіотехнічному факультеті в курсі Основи радіоелектроніки.

Наш викладач певний час працював в Масачусецьмому Технологічному університеті, Чудово викладав цей предмет, зокрема Спектральний Аналіз сигналів, таке буває, такі бувають, трапляються і в нашій країні.

Він ще тоді розвінчував всі міфи й зауважував, що закони природи фізики та математики в сигналах та інформації ніхто не відміняв. І що якісному відтворенню сигналу не допоможе ні швидкий процесор ін доступний інтернет ні MP3.
Оновоположним є саме дотримання законів природи, теорем, принципів, структури АЦП і ЦАП перетворень по критерію меншої втрати інформації та менших спотворень.

Думаю, він був би радий дізнатись, що я прикрутив TDA1540 і інші ЦАП до ПЛІС і до Cortex F4 процесора з SD картою Улыбка

(Отредактировал 22-02-2019 в 04:40 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: utrechko_ua

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 22-02-2019 04:32

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS