Зразу скажу, що не курець.
Але раз в рік курю сигару. На гулянках курю разом з усіма свою сигарілку, і всі зразу чують - справжній табак! - Так чого ж курите крашену бумагу? питаю.
Ходив весною по базару, а там продавали россаду самосаду. То я купив і посадив собі.
Потім похвалився цею подією з сусідом, а він виявляється займається вирощуванням сортового тютюну. Зразу угостив пригорошнею гороших листів.
Я як закурив самокрутку, то чуть не двинувся від радості)) - тютюн дуже мощний, як кубинські сигари!
Для цього діла вирішив купити люльку. "покуривши" тему, зрозумів, що власний тютюн і люлька - в різних всесвітах. Тим не менше купив мінімальний набір - кукурузку, тютюн вірджінія, щіточки, фільтри, тройнічок. І зараз отримую справжнє задоволення.
Люлька взагалі куриться раз на день, а краще - ще рідше. Дим, як в сигари - не вдихається.
Ціла купа нюансів, як курити, щоб на спалити люльку, щоб не попекти язик, як чистити і доглядати люльку.
Кароче, вже перший врожай зі свого самосаду зняв, але з нього діла не буде - лист малий, аромату не має. Та і з 10 кущиків виросли половина. Проте викуривши - нормальний смак має, і не сильно міцний.
Наступного року посажу сортовий. А цього року буду сусіда розкручувати, у нього непоганий врожай.
А трубочний табак - буду завтра наступну порцейку замовляти.
Да, ви тут про те, як кинути палити. А я зовсім про інше))