PCM53 - міфи і реальність
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: PCM53 - міфи і реальність / 20-05-2016 11:40
Привіт!
Можна довго сперечатись про переваги і недоліки використання звукових трансформаторів в аудіотракті.

Думаю, основоположні, ключові аргументи всім і так зрозумілі і сумнівів виникати не має:

1. Хороший по параметрах і звуку і вміло використаний трансформатор, - це хороший інструмент, який можна вміло й ефективно використати а звуковому тракті. Їх активно і ефективно використовують і в наш час і альтернативи їм в певних місцях просто не існує.

2. Поганий трансформатор або не вміле і погане використання хорошого звукового трансформатора спричинить поганий вплив на звук...

Я до хороших трансформаторів на пермалої і їх правильного використанні в ЦАПах відношусь позитивно.

Мета даної теми не трансформатори, а PCM53

Я уже місяців так півтора-два слухаю ЦАП на PCM53.
Уже сформувалося орієнтовне враження і більш широке і об"єктивне розуміння суті звучання цієї мікросхеми.

Вчора ввечері порівняв звучання ЦАП на PCM53 з звучанням ЦАП на TDA1540.

Для мене висновки уже зроблені, досить однозначні і вичерпні.

1. PCM53 звучить дуже достойно і дуже благородно, дуже висококласно. Мені сподобалась трохи більше чим PCM53. По почерку і характеру звук PCM53 - це щось середнє між PCM56 PCM58 і TDA1540.

2. TDA1540 звучить просто-напросто краще, - живіше, чіткіше, наповненіше, переконливіше, натуральніше.
По детальності і розширенні рівень приблизно однаковий.
По мікродинаміці і злитності PCM53 можуть бути трохи цікавішими.

В цілому, якщо обирати щось одне - мені однозначно і з значним відривом більше сподобались саме TDA1540.
Але PCM53 послухати час від часу дуже цікаво і є в її звуці щось особливе, індивідуальне і властиве тільки їй)))

Тому, скоріше за все з часом зберу ЦАП на 2 PCM53 в вигляді завершеного виробу з операційниками в невеликору і практичному корпусі Party0012
Найти все сообщения

Выразили согласие: mihail , alex23

Сообщения в этой теме
RE: PCM53 - міфи і реальність - Nemo - 20-05-2016 11:40

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS