(07-05-2016 09:18)Black_Jack писал(а): Вы снова ускользнули...
Зачем столько писать? Вопрос был прост - у Вас трансформатор вместо фильтра или нет? Может напряжетесь и ответите одним предложением?
Я писав в тему, - активний ФНЧ на операційниках чи пасивний в цьому макеті не використовую.
1. Спочатку використовував слухав просто варіант з виходу операційників ПСМ53-В -> вхід лампового підсилювача.
2. Потім намотав приведені трансформатори 3:1 і слухаю варіант з виходу операційників ПСМ53-В -> трансформатор 3:1 -> вхід лампового підсилювача.
Тобто в варіанті 2 з трансформатором спеціальної ланки ФНЧ нема. Але трансформатор виступає певним фільтром, оскільки його смуга пропускання буде десь 20...40000
(07-05-2016 10:32)AntonZP писал(а): по-другому действительно небывает - только фильтр
но есть особый народ - самодельщики* или DIY-еры, им закон не писан
*- ваш покорный слуга в том числе.
Не те, щоб закони не писані.
Але, закони природи, фізики і аудіо досить широкі і вираження мають не завжди явне.
Правила хорошого звучання вивести дуже важко, буде їх дуже багато, а дотриматись всього значущого буде надзвичайно складно.
У мене в плані аудіо все досить просто.
Хочеться просто слухати різну музику в своє задоволення.
Тим більше музичний матеріал доступний.
З акустикою і підсилювачем я експериментів провів багато, і визначився значно раніше.
В акустиці все готово і змінювати нічого не потрібно. Ну може ще колись шиики в щитах на підміну підкупити.
В підсилювачі - в плані концепції і реалізації також.
Залишається тільки замовити хороший металевий корпус і там все перезібрати.
Вінілові програвачі, різні головки і тонарми, фонокоректори були. Були три класичних касетних магнітофони.
Але уже розпродані по причині пройденості етапу, важкої доступності музичного матеріалу і потреби зосередитись на основному.
Джерело - поки класичний МУЗПК на малій материнці з інтергованим процесором з звуковою карткою РМЕ, повністю лінійним блоком живлення, ламповим клоком і ламповим вихідним буфером СПДІФ (паралельно звичайному виходу РМЕ)
З часом перейду на одноплатний ПК, але не спішно.
ЦАП:
1. ЦАП на TDA1540
2. Буде доведений до ладу макетно/завершений ЦАП на ПСМ53
3. Колись докуплю ще одну мікросхему ШАРП і послухаю варіант ЦАП на них, оціню.
Раніше я час від часу думав, що є сенс пробувати докупити, або хоча б взяти послухати класичний промисловий ТОП ЦАП.
Типу Соніка Франтірс 2, або Кріла на ПСМ58.
Але, з того, що слухалось і шлях, по якому іде досить багато знайомих і шанованих меломани, - це навпаки продаж подібних промислових ЦАП.
І купівля ЦАП на класичних мультибітних мікросхемах з виходами на лампах і/або трансформаторах.
З або без операційників.
Таких прикладів дуже багато.
Враховуючи всі за і проти кожного з варіантів.
І ставлячи за мету знайти оптимальний варіант, на якому можна буде комфортно слухати музику в своє велике задоволення, я їх цілком розумію, і з ними солідарний
Давно нема бажання ні з ким сперечатись, нікому нічого доводити і т.д.
Уже все давно і багато разів обговорено і особливо сказати нічого.
Є бажання лише дещо доробити і слухати музику.
Ну а тема, - може кому що буде цікаво.
І перед усім була для того, щоб придбати пару ПСМ53.
Я якраз завдяки темі їх і придбав.
Хоча до її створенні вишукував багато разів і не знаходив...
Купити наступну пару ПСМ53-І - абсолютно не проблема, було б бажання.
А щоб таке бажання було, потрібно було для початку прикупити пару ПСМ53-В і послухати