(20-04-2016 15:33)Black_Jack писал(а): Вопрос был не в том. Ну да ладно...
Не понимаю, как можно сравнивать разные чипы еще и с разными выхлопами.
Т.е. ни о каком сравнении именно чипов речь идти не может.
"На моє переконання, звук в значній мірі, відсотків на 80 визначається саме мікросхемою ЦАП"
А вот тут не соглашусь. Например, вся интермодуляция лезет именно из пост фильтра в слышимый диапазон и тут уже ничего не поделаешь.
Кожний має право на власну точку зору
Постфільтри, які використовують досить велика частина меломанів досить схожі:
1. Пермалоєвий трансформатор 1:10 на струмовому виході мікросхеми ЦАП з резистором приведеного опору в вторичці.
2. Ламповий каскад підсилювача в 10...50 разів з конденсаторним, дросельним або трансформаторним навантаженням.
І звучання різних типів таких виходів буде відрізнятись перед усім залежно від матеріалів трансформаторів і типів або екземлярів ламп.
А в цілому такі аналогові виходи дуже схожі.
Я переслухав багато різних операційників, каскадів і т.д.
Для мене і для багатьох інших описаний варіант по звуку як суб"єктивно так і об"єктивно є кращим.
В порівнянні з будь-якими операційниками і каскадами.
І так вважає багато людей.
Хоча я не маю нічого проти класичних операційників. Я уже їх просто наслухався і слухати їх абсолютно не цікаво(((
Хіба що в тих випадках, без них не вийде, або ставити лампи і трансформатори нема сенсу.
До речі, про операційники. Зараз на ОЛХ пролдається Естонія СД 001 з поламаним приводом. Просять не дорого.
З точки зору операційників вона цікава тим, що там стоїть 6 шт. операційників мас156 в металі виробництва Тесла в металі.
По звуку вони дуже схожі на ОП42 і по параметрах трохи схожі.
Я тим часом запустив моно варіант Sharp IR3K16 і послухав вечір та попорівнював з 1540.
Тонально, почерком, характером і подачею схожа на ТДА1540П.
На ТДА1540Д схожа менше.
Детальністю і розширенням є десь на рівні 1540
Мікродинамікою, акуратністю і злитністю по пам"яті найбільше схожа на 1541.
В звуці є певна легковісність і є певний не значний окрас.
Ну в цілому найбільш точну паралель можна провести саме з ТДА1540П і ТДА1541.
З ТДА1540Д по тональному характеру звучання в порівняння ніяк не іде...
Поки навіть не визначився чи варто вишукувати і докупляти ще одну чи ні. Якщо і докупляти - то тільки з спортивного інтересу зібрати ЦАП на двох.
Ставити на вихід аналоговий мультиплексор сенсу нема.
В плані звуку - ТДА1540 та й ПСМ53, думаю, будуть класом і рівнем вищі.
Якщо в когось є на продажу ще одна мікросхема Sharp IR3K16, або хтось знає, де і в кого може бути, - пишіть, буду вдячний.