Progressive Rock
|
Автор |
Сообщение |
Comandante
Ветеран

|
RE: Progressive Rock / 24-11-2015 01:31
А я на тому тижні, нарешті трохи втомившись наздоганяти цьогорічні новинки, вирішив превести дух. От де насправді віддихає душа то це в переслуховуванні давно знайомого, де не потрібно натужуватись, а як то кажуть, розслабитись та отримувати задоволення.
Kaipa, про яку неодноразово згадували тут, на протязі всього тижня, та ще й сьогодні знаходиться на привілейованому становищі.
Як завжи в центрі уваги на прогрессивній сцені Швеції її заслужений артист Королівства Швеції, пан Ройне Стролт. Це шведський братішка каліфорнійця Ніла Морса. Вони мені чимось нагадують одне одного, хоча і пропагандують трохи різні смаки до прогрессива. Як раз під час його присутності Kaipa, на мій погляд зіграла свої найкращі альбоми. Це початок:
1975 Kaipa
1976 Inget Nytt Under Solen
1978 Solo
Який яскраво вказує на головний орієнтир для них тих часів Genesis, але шведською мовою. Було зіграно красиві арт-рокові альбоми.
Потім Ройне Стролт кудись зник із Kaipи на деякий відрізок між 1979 і 2000 роками, може хтось детальніше знає куди? В цей перід Kaipa випустила два альбоми. Доречі я їх не чув, тому не маю що сказати за них, немає де взяти, кажуть люди, що це величезний рарітет і вартість дисків починається приблизно з тисячі долларів 
Ну вже з появою в складі гурту на початку 2000-х років, хоч Kaipa і змінила трохи оріентування на більш схоже на The Flower Kings.
Почався другий етап, записавши три красівенні альбоми зі Столтом:
2002 Notes From The Past
2003 Keyholder
2005 Mindrevolutions
Потім він десь знову зникає, залишивши все на засновника Kaipa Ханса Лундіна та побратимів. Маю підозру, що не єдиною Kaipою жив Ройне 
Концепція звучання подальших альбомів вже без Ройне до наших днів, мені теж до вподоби.
Але слід зауважити, що Kaipa в усі часи мала невеличку тягу до малесенького мейстріма. Мабуть до початкового періоду це не стосується, а от вся подальша творчість, весь час намагалася від нього втекти. Десь це вдавалося зробити, десь ні, але на мій погляд вони дуже вдало втікали від нього, придаючи своїй втечі в деякій мірі шарму, який непогано ім пасував.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Progressive Rock - Comandante - 24-11-2015 01:31
|
Пользователи просматривают эту тему:
|

|