Добре, давайте конкретніше. Сьогодні послухав нижченаведені роліки з генераторами частот.
Система була така - комп(АйМак2011року)- усілок Fisher CA - 7700. - колонки S30.
Не знаю, які характеристики у відео, але індикатори на Фішері досить сильно реагують вже з 1 герца, (це як на другому відео) низькочастотні дифузори коливаються теж з перших герц, але чути тільки якесь шелестіння, а з 30 герц я вже чую справжній звук, хоч по заявленим характеристикам колонки працюють від 80 до 18000 гц. Далі, на 12000 гц я вже перестаю чути писк, але індикатори ще впевнено показують до 18000 гц, і потім різко падають, хоч на відео продовжується нарощування до 20000.
На другому відео будьте обережні. Не попаліть колонки. Якщо у вас немає індикаторів, то там досить сильний сигнал, хоч його на перших герцах неможливо почути, але коливаються дифузори дуже істотно. Без грилів і сіток це добре видно.
Поділіться вашими враженнями від цього тесту.
З якої межі ви чуєте звук і до якої. На вашій апаратурі і з вашим слухом
Я маю хороший музичний слух, але не думав, що від 12000 до 20000 це цілий космос.
Маю ще хороший тест для перевірки саме музичного слуху, пізніше в окремій темі дам.
А поки