(08-03-2015 12:24)quadrokot писал(а): МногА букаФФ.
Давайте так, коли комусь подобається-це дуже добре.
Інша справа, чи грає схоже на "живу" музику?
Коли подобається багатьом, це теж гарно. Але ця спільнота не каже, що грає, як живе. Замість цього використовують слова "аналогово", "ближче до вінілу" та подібні.
На скільки "ближче", на скільки "аналоговее"? Ніхто на каже.
Що ми обговорбємо: подобається або "играет достоверно"?
Мова іде перед усім про "подобається".
Якщо грає "достовірно", але нікому не подобається, - навіщо такий апарат потрібний і хто його буде слухати?
Стосовно "достовірно" і "подобається" можу привести два приклади, які першими спали на думку:
1. Київ, театр Лесі Українки, музична вистава - частина сюжетних дій без музичного супроводження, частина дій з співами в мікрофони під фонограму, частина дій з співами і грою акустичних інструментів з підсиленням.
Акустика - лінійні масиви з соббуферами JBL. Думаю, ВЧ і СЧ ланки, скоріше за все титанові куполи. Аудіо система відносно сучасна і нова.
Думаю, чимало людей там бували і чули описану аудіосистему.
Початок першої дії. Перше враження, - величезна детальність і розширення, рівна АЧХ, правильний тональний баланс.
Кінець першого акту, - ловлю себе на думці, що озвучка мене підутомила...
Кінець другого акту, - звук мене явно нарягає і сверблить мізки...
Але, - система дорогуща і звук досить "точний" і "достовірний".
А слухати мені її просто-напросто не хочеться...
Факт, - систему слухати не хочеться...
Хоча я досить часто і багато буваю на різних заходах де виконання з підсиленням і такого ефекту нема і близько...
Як перший знайдений на телефоні приклад системи, яка не напрягає і де все на своїх місцях і коли хотілося слухати, стоячи на площі концерт пересічних виконавців - пару фоток з дня міста Обухів.
-----
2. Я разів так 5 брав до себе на прослуховування Лаврика ДА10. Останні рази в МУЗПК у мене уже була звукова картка RME96/8.
На фото АКАІ СД-79. Він працюю як транспорт СД з СПДІФ виходом і як ЦАП на 4 1540Д з трансами і лампами.
Враження було приблизно таке:
ЦАП на 4 1540Д трохи поспупається в мікродинаміці, рівності АЧХ, має місцями змазаний звук.
Лаврик місцями цикає і місцями має менш натуральне звучання.
Але, найбільш виражено був такий ефект:
- ЦАП на 1540 губить певні деталі мікродинаміки і звуки других планів. на лаврику їх добре чутно.
- Лаврик, попри наявність в його звуковій картині багатьох звуків в багатьох місцях певним чином коверкає музику.
Це виявляється в тому, що при прослуховуванні добре відомих композиціїй частина інструментальних партій, акордів, звуків була втраченою...
Хоча їх добре чутно на ЦАП на 4 1540.
Просте питання, що є кращим, - Лаврик чи ЦАП на 1540
У мене обєктивно була думка про потребу прикупити в систему промислового ЦАП формату Лаврика чи то Соніка.
Але, послухавши у себе разів 5 Лаврика я вирішив, що поки не варто її розвивати.
Адже, і до Лаврикоподібних ЦАП є дуже багато питань...
Яких нема до 1540.
Але, до 1540 є інші питання)))
Думаю, тут усе просто, - варто оббирати саме те що подобається і слухати)))