Не думав, що у мене виникне найближчим часом писати на форумах...
А якщо й виникне, думав, - десь на дійаудіо.ком чи на ленкохевен чи ще на чомусь європейському чи американському.
Тим не менш.
Мені потрапив в руки такий апарат - Marantz CD94 MKII.
Купив сьогодні по проханню друга за тризначну суму американських грошей.
Купив, потестував, послухав, зняв кришку, глянув як зроблений.
Дуже чудово зроблений і дуже достойно звучить.
Можу сміливо стверджувати, що це найкраща реалізація апарату на 1541, яку я коли-небудь чув.
Зібраний він на 2 x TDA1541A-S1 (Single Crown) + CDM-1.
На мій слух, - дуже чудово звучить як СД транспорт.
З МУЗПК ще не порівнював. Але, думаю, буде звучати на рівні, або хоча б різниця буде не радикальна.
Потім по меломанському інтересу підключив цифровий вихід Marantz CD94 MKII до входу ЦАП на 4 1540D + транс + лампа.
Свого ЦАП, той, який зібраний в корпусі AKAI CD-79
Послухав в такому варіанті ЦАП на 4 1540D і попорівнював з аналоговою частиною на 2 x TDA1541A-S1 (Single Crown)
Висновок простий, очевидний і однозначний - апарат на 4 1540D значно переграє апарат на 2 x TDA1541A-S1
Відслуховувати не приходиться.
Чутно з перших секунд і "не тринованим вухом".
ЦАП на 4 1540П з операційниками мала можливість послухати "форумна спільнота" і враження своє сформувати і описати)
Сьогодні виявив, що перша тема уже є закритою. Загалом, в період дискусій, я дійсно просив її закрити - тому ок.
Але, - я щиро і душевно дивуюсь людям чи то фактам)))
Хто буде заперечувати, що Marantz CD94 MKII - це ТОП класика і що коштує він не мало і продається швидко?
Хтось скаже, що зараз є багато різних ЦАП.
Я слухав багато різних ЦАП на 1541. Цей апарат переграє їх всі - факт.
А ЦАПи на 1541 є і досить не дешеві.
А ЦАП на 4 1540 переграє цей апарат.
Думаю, цей факт також мало хто заперечить.
Виникає просте і логічне запитання.
Є люди, яким подобається звучання 1540 і 1541 (воно тонально відрізняється від інших мікросхем - тут також ніхто не заперечить).
Невже їм не може бути цікавим і не є актуальним ЦАП на 4 1540..?
Цілком може, має бути актуальним і є
А що доводила форумна спільнота і якими способами і засобами?
Хоча, "я людям не дивуюсь", - кожному своє