Класичний ЦАП на TDA1540
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 11:51
Що стосується ЦАПів на 1540 загалом.
І даної теми зокрема.

Описані тут ЦАПи були зробленими як логічний підсумок цієї теми http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-64711.html і зроблених в ній експериментів, напрацювань, досвіду.

Велику роль в створенні завершеного ЦАП в промисловому корпусі і на промислових платах відіграла ініціатива іспанського друга.
Якби не він - подібних ЦАП би не було.

Мій особистий ЦАП на 4 1540 зроблений в корпусі від АКАІ СД 79 і на макетній платі - ок, мене все влаштовує Party0012

Іспанський друг був і є ініціатором виготовлення певної кількості описаних ЦАП для себе і під свої цілі, - що я і зробив.

Попутно деякі люди тут попросили мене виготовити для них - виготовив.

Багато людей писало в особисті повідомлення з запитанням про ціну - вирішив написати в тему суми, які можуть коштувати три типи подібних ЦАП.

Але я поки не писав, що я буду пропонувати ЦАПи на продажу тут.
Є дуже багато факторів, через які подібною діяльністю займатись найменшого бажання нема.

Хоча б фактор вартості - 600 доларів це не мала сума для наших країв.
Якщо не бути ярим прибічником 1540 - за таку суму цілком можна купити багато варіантів інших достойних звуком ЦАП!

Але, - якщо бути саме прибічником 1540 - який існує вибір?

Філіпс 100, Ревокс 225 Марасн 73?
За них просять 500 доларів, - дешевше їх не продають.
А описаний ЦАП за 600 їх значно переграє.
Тобто - це звук 1540 + СПДІФ вхід + явний крок вперед в класі звуку.

Вказані вартості я озвучив виходячи з можливої оцінки компенсації використаного часу на збирання подібних ЦАП.
Для того, щоб зорієнтувати загал.
Дорого/дешево - тут справа така. У мене або так або ніяк.
Це нормально.

Хто принципово хоче мати ЦАП на 1540 - можна взяти і зібрати самому - схеми на все і плати також в вільному доступі в темі.
Для кого буде складним реалізація цифрової плати - а вона дійсно є складною і довгою - можуть написати мені в повідомлення і обговорити можливість придбання.

Окрім плати цифрового входу - все інше можна зібрати власноручно на мекетних платах.
Окрім 1540Д, які зараз дешевше 100 доларів за пару не купиш - решта буде дешево.
Тут на фото ЦАП на 4 1540Д на макетці - http://hi-fidelity-forum.com/forum/threa...pid2179524 (682)

Щодо можливості послухати ЦАП на 4 1540Д з операційниками - у мене один такий є Улыбка
Там стоїть 4 1540П + ОП42 + ЛФ355 здається якось так.
Думаю, в скорому майбутньому зможу його відправити бажаючим щоб послухати.
Шкода трохи затаскувати, - адже він з цільовим призначенням.
А інших транспортабельних поки нема і будуть відносно не скоро.
Але, думаю, можна буде щоб придумати, щоб корпус менше залапувався і т.д.

ЦАП з операційниками - як ЦАП з операційниками)
Я більше по лампах.
Скоріше мені операційники просто не цікаві.
Але є й інші, кому операційники кращі за лампи.

Але в цілому, основну, базову суть звучання ЦАП на 1540 на своїй системі можна буде почути і недільку повідслуховувати.
Щоб оцінити і зрозуміти для себе як звучить класичний ЦАП на 1540.

Чи буду комусь тут робити комерційно поки не вирішив. Поки схильний, що ні, а може навіть і не прийдеться..)
Але послухати - можна Party0012

З повагою, Олександр.
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 - Nemo - 03-09-2014 11:51

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS