|
|
Класичний ЦАП на TDA1540
|
| Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 / 03-09-2014 10:26
(03-09-2014 08:04)doom писал(а): как сказать,как сказать Пока ничего на 1540 не переиграло Ультрааналог.Я бы сказал,что ДАЖЕ рядом не стояло
Якщо говорити про власне бачення, - судячи з акустики, яку Ви продаєте - навряд на подібних компонентах можна буде вислухати основну суть різниці 1540 і 20400.
На чому можна?
Альтеках 604
Класичних коаксіальних Тоноях типу Монітор сілвер, Мнітор голд.
На Магнепанах
На шириках формату Філіпс 9710
На старих паперових динаміках Телефункен і т.д.
Хоча, коли слухали в Слави на Сонус фаберах і порівнювали з ЦАП на ПСМ63, - різниця тональної подачі властика 1540 і 63 на мій слух була добре вираженою. При спільній великій схожості структур ЦАПів і звучання.
Так, 1540 звучать місцями шороховато і зернисто, таке є. 63 - злитніше і плавніше.
63 - як і збірка ультрааналог - чесних 20 біт. Далі питання лише в реалізації.
По праву в Слави одна з кращих реалізацій. Я чув штук 5 ЦАП на ПСМ63 + мав ЦАП на 63 - всі вони звучали солодкаво з змазаними верхами. В Слави - абсолютно чисті ВЧ без найменшого окрасу.
1540 - 14 біт. Думаю, цим і обумовлена певна шороховатість, зернистість, місцями грубуватість.
Ну і відповідно потрібний хороший класичний усіл!!!
Хоча б такий http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-116987.html
Відслуховувати, на хайенд транзисторнику, різницю між 1540 і іншими мікросхемами - не варіант.
Приклад - театр Лесі Українки в Києві.
Музична вистава. Музика - фонограма, спів - живе виконання.
Акустика - хто був знає - система JBL. Скоріше за все титанові купола СЧ і ВЧ.
Перший акт - все чудово - детальність, розширення супер, тональний баланс натуральний.
Середина другого акту - звук фонограми своєю назойливістю сверблить тобі мозг і напрягає.
Комусь такий звук по кайфу. Мені - так точно ні. Як на подібної концепції системи відслуховувати особливості 1540?
Як на мене - ніяк.
Про ЦАП на збірках Ультрааналог.
Я слухав штук 7 ЦАП на ультрааналог.
Висновок такий - достойно звучать саме ТОПОві апарати на 2 20400.
Таких було два - Марк Левінсон 30.5
І сонік франтірс 2
Були такі апарати як Ультралінк 2 і ще якийсь аудіорисеч, які явно поступались звуком добре твікнутому Філіпсу 204 і конкретно цьому апарату - http://hi-fidelity-forum.com/forum/thread-124803.html
Слухали з другом на Альтеках 615 і однотакті на 6Л6 = в нього.
Якщо порівнювати Сонік Франтірс 1 на 1 20400. І Сонік Франтірс 2 на 2 20400 - вони звуком відрізняються в рази.
Відповідно і ціною на реальному вторинному ринку десь в два рази = логічно.
Я ніколи не писав, що ЦАП на 1540 явно, однозначно і безаперечно переграє 1540.
Більше того, я на писав, що 1540 переграє 20400 хоча б в широкому розумінні.
Я писав, що 1540 має свої великі переваги по тональності, натуральності, душевності звучання.
Такі переваги 1540 багатьом сподобаються більше чим переваги детальності і розширення 20400.
Тому, - Ви спекулюєте...
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
| Сообщения в этой теме |
RE: Класичний ЦАП на TDA1540 - Nemo - 03-09-2014 10:26
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|