Збираємо МУЗПК по образу cMP2
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 / 06-08-2014 21:25
(06-08-2014 19:55)UncleStas123 писал(а):  Так и я об этом же. Причем важен уровень этих шумов в спдифе при одном и другом типе БП
В чому суть, - якщо для живлення материнської плати і інших комп"юрерних комплектуючих використаний правильний лінійний блок живлення - шуми компа будуть визначатись тільки власними шумами компа.
А якщо від імпульсного блока живлення - шумами компа і шумами імпульсного блока живлення. А шуми чи то імпульсний тип споживання компа буде обумовлювати значну зміну спектру шумів блока живлення.

І в інмульсному блоці живлення ніяк це не подолаєш ніяким стабілізатором.
Тут причина в типі перетворення енергії і в вихідному опорі блоку живлення.
До речі, я на роботі близько року назад я експериментував і досліджував осцилографом напругу на виході чудового імпульсного стабілізатора ST1S10.
Вона була навантажена дот матриксом - імпульсне навантаження пару ампер типу як комп споживає.
Так от - на виході великі пульсації. Скоріше не пульсації, а просідання напруги.
По причині того, що мікросхема імпульсна, а тривалість імпульсу обмежена і дискретна. не встигає спрацювати зворотній зв"язок.
На виході - голки. Конденсаторами ніяк не врятуєш це.
Є поняття внутрішнього опору. А він там великий.

(06-08-2014 19:55)UncleStas123 писал(а):  Например статистически. Задаться последовательностью нулей на выходе. Или единиц. Или нулей-единиц. Фиксировать форму сигнала, например 20 точек на период. Повторить последовательность N раз. Посчитать среднее и СКО. Если линейный БП лучше, то с ним сигнал будет более близким к идеальному, и СКО будет меньше.
А до чого прагнути?
І там і там величини будуть різні.
Але спектри відхилень будуть кардинально відрізнятись.
Тобто енергія шумів і пульсацій буде лежати в різних частотах.

Тут я Вам навіть без вимірювань можу сміливо стверджувати, що спектр шумів і пульсацій імпульсного блока живлення буде лежати в високочастотній області, повністю співвимірюваній з частотою СПДІФ.
В трансформаторному блоці живлення з лінійним стабілізатором власних шумів і пульсацій в принципі мінімум.

Даруйте, але я маючи рівень магістра радіотехнічного факультету КПІ, будучи дворазовим призером всеукраїнської олімпіади по електронних апаратах в Харкові (хоча потрапляв туди випадково), років 10 займаюсь розробкою електронних штук і років 5 меломаською апаратурою...
Але я просто не знаю, як можу інтирпритувати отриманні статистичні данні і описати їх вплив на звук Sad
Тому, тут не до мене...

Прошу ще пояснити, як в такому разі інтерпритувати дію лапового клока і його вплив на звучання цифрових штукHuh

(06-08-2014 19:55)UncleStas123 писал(а):  Вот с этим - сложности. Пока что никто не делает вменяемые линейные БП. И чтобы с предварительной прослушкой. ЦАПы люди делают - значит это имеет смысл. А вот БП...
Не бачу складностей Улыбка
Друг в сусідньому будинку меломан любитель. Зробив по статті з сайту Михайлова лінійний блок для канонічного МУЗПК. Знаю людину з Києва, яка також зробила.
В неті статей багато, навіть на теренах пострадянського простору.
Тому, роблять достатньо.
Але, для цього потрібно знати, вміти, хотіти і могти. І потрібно не просто говорити, а робити.
Зберіть, послухайте, порівняйте - зможете оцінити об"єктивно Улыбка

Я зробив і щойно запустив.
Перед тим слухав і порівнював з імпульсним, який користував раніше.
небо і земля Улыбка
Якщо хто принесе чи пришле за власний кошт Чіфтека або Сісоніка - можу порівняти)

А поки завершую полеміку.
З часом намалюю орієнтовну схему і викладу в тему.
Також опишу що і куди і коди подавати для коректного включення.
Але потрібно провести деякі експерименти і спробувати трохи автоматизувати процес включення.

Ще потрібно буде прикрутити окремого радіатора з стабілізаторами для +5В живлення вінтика і ССД. ССД споживає цілий ампер. А вінтик - десь 0,7 - це чимало.
А взагалі ця материнська плата споживає трохи менше чим дуже подібна моя)

(Отредактировал 06-08-2014 в 21:52 Nemo.)
Найти все сообщения

Сообщения в этой теме
RE: Збираємо МУЗПК по образу cMP2 - Nemo - 06-08-2014 21:25

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS