(19-07-2014 11:58)CTAC писал(а): А Вы попробуйте, это ведь не сложно, xbmc очень удобная платформа, и со звуком у меня проблем нет, во всяком случае это лучшее что я пока слышал. Однако cPlay пока не пробовал, моя Audiocience не имеет ASIO драйвера Да и мне видео тоже как-бы надо В принципе в Вашем случае можно поставить две системы и сравнить, насколько я знаю, то RME видит ALSA, можно линух с xbmc ещё попробовать
Я сейчас строю на основе XP+Winamp waveout DIGIGRAM PCX924 audiocard, думаю всё будет ОК, времени не хватает закончить, хочу попытаться избавится от windows explorer каким-то образом и наладить управление с планшета.
Можливо, з часом спробую, - це дійсно не важко.
Суть яка - є консервативна і перевірена дужа багатьма концепція МУЗПК. Описана тут http://cmp2.zz.mu/
Я компик свій і цей збирав по образу і подобі такої реалізації. Але обрав значно меншу материнську плату. Адже компик передбачається тільки для музики.
І лінійне живлення - дуже відчутно впливає на звук. Але лінійне живлення для всього компа реалізувати складно. І ще там багато підводних каменів.
Для процесора Інтел І3 блок живлення взагалі перетвориться в зварювальний апарат...
Для маленького компика буде меншим. При грамотному і правильному розрахунку у мене трансформатор для такого компика вийшов на 75 Вт.
Хоча зараз він працює від імпульсного блока живлення від зовнішнього вінта 12В 2А + ATX DC-DC конвертор.
Відповідно споживає з мережі, враховуючи ККД десь Ват 20. Від лінійного буде споживати Ват 40-50. Але транс потрібно робити з добрим запасом по напругах - може не запускатись.
Великі стартові струми...
Тому, потреба робити лінійний блок для кращого звука ще один аргумент чому я відійшов від описаної концепції.
Ну і ще я вважаю, що вона надлишкова і в певній мірі такий великий комп навпаки звуку шкодить за рахунок шумів.
Передбачається:
1. Твік БІОС
2. 4 твіка операційної системи, після чого папка Віндовс буде важити 150 Мб, а в системі працюватиме тільки 4 служби.
3. Твік живлення самої звуковухи - окреме лінійне живлення.
4. Заведення тактового сигналу від лампового клока на звуковуху.
3. Лінійне живлення всього компика.
Я перевіряв на роботі осцилографом бітперфект - тобто відповідність сигналу, який фактично є в байтах даних аудіофайлу тому сигналу, який фактично виведений через СПДІФ.
Тільки на cPlay з ASIO все ок. на інших плеєрах інфа змінена і спотворена...
На слух також всі плеєри, що слухав поступаються Сплей...
Другий за ним іде Альбомплеєр.
Фубар - далеко.
І ще тільки cPlay бере тактовий сигнал звуковушки з правильного кварцу. Це якщо звуковушка має два кварци для виводу частот кратних 44,1 в 48.
Всі інші беруть і для образів СД дисків (44,1) частоту компа або ДВД - 48. Відповідно відбувається ресемплінг - перевірено на пактиці. Аналогічно це чутно на слух.
Лінукс, в певній мірі було б цікаво, але, з того що я знаю, якщо говорити про ультимативне виведення аудіопотоку - тільки такий шлях дозволяє здійснити його найбільш правильно.
Що це значить - Є аудіофайл. В ньому є байти інформації.
Комп з звуковушкою і прогами мають читати ці байти і виводити на СПДІФ вивід або на вбудований в звуковушку ЦАП в повній точності і без найменших змін (спотворень).
Окрім відсутності інформаційних спотворень часові спотворення також мають бути відсутніми - таймінги виведення якнайкращі - однакові і відповідати частоті дискретизації.
Про xbmc обов"язково почитаю і спробую використати і послухати
(19-07-2014 13:58)HiFiR писал(а): Для управления с планшета музПК, необходим VNC сервер, рекомендую TightVNC, проверенное решение с минимумом потребления системных ресурсов и минимальным влиянием на звук.
Или как вариант использовать стандартный Виндосовский Remote Desktop, его я не пробовал ввиду ограничей моей ОС
Клиентов под планшеты вагон и маленькая телега, наиболее удачные на мой взгляд: RealVNC Viewer: IOS/Android
И Screens только для IOS, платный
Я коли ще тільки починав збирати першого компа, а ним став старий пеньок 4 і не мав монітора (тільки ноутбук) - взяв в сусіда монітор на вечір, поставив систему і встановив Тім Вювера - використовував його аж два тижні через смартфон.
А потім щось глюкнуло в системі і я купив показаний на фото моніторчик в місцевому ломбарді
Хочу знову перейти на управління з смартфона, і забрати того монітора з стійки)
Було досить зручно.
(19-07-2014 14:24)HiFiR писал(а): Это миф, линукс в плане построения ОС для музыки куда более логичная ОС, потому как конфигурируется с низу вверх начиная от Компиляции ядра и довески тех компонентов которые необходимы под проект. И навесить можно что угодно вплоть до так вами любимого xmbc
Напротив же виндовс конфигурируется сверху вниз, т.е. Сначала ставим ОС с огромной кучей хлама (не нужной не только для звука, а и для работы в повседневном быту) и начинаем пилить ее напильником вырезая все и вся что бы добиться определенного результата.
Другое дело что сконфигурировать линукс задача куда более сложная т.к. Необходимо очень хорошо владеть коммандной строкой и иметь представление об обустройстве архитектуры, все таки это вам не форточки с окошками в первостепенном виде
Ви абсолютно праві
(19-07-2014 13:40)Yozsh писал(а): Может будет полезна такая ссылка Daphile.com
Плейер сделан на Линуксе, но для х86
Все таки ХР это вынужденая мера, мне кажется.
Про удобство использования я вообще молчу.
Повірте, по якості звуку компик з ХР, налаштованою потрібним чинок, сміливо переграє дуже велику частину всього. Можливо навіть Лінукс.
Тут справа не в формі, а в суті.
Головне правильно вивести сигнал без спотворень інформації (байтів), з чіткими часовими інтервалами і з мінімальним внесенням шумів.
От якраз імпульсні блоки і перетворювачі дуже шумлять.
Ставимо лінійні - не шумлять.
Відрубаємо всі зайві пристрої в компові і закриваємо всі програми.
Звичайні тактові генератори на логічних елементах мають великі флуктуації, шуми і джитерс тактового сигналу.
Ставимо ламповий клок - таймінги чіткіші і шуму в них менше.
Налаштовуємо так як написано на сайті ХР, - дивимося латентність і активність процесора - радіємо результату.
Ще такі деталі:
1. Віндовс на ССД - шуму менше і робота чіткіша.
2. Сплей перед відтворенням кожного треку повністю його розкодвує і записує в ОЗУ. А звідти читає в процесі відтворення - напряга процесора по декодуванні нема - на звук вплив менший.
(19-07-2014 16:22)HiFiR писал(а):
(19-07-2014 15:07)viruskin писал(а):
(19-07-2014 14:51)HiFiR писал(а):
(19-07-2014 14:35)viruskin писал(а): Я даже драйвера на свою звуковушку не смог найти под линух )))
Об этом нужно думать перед тем как начинать строить МузПК на линуксе Если решился выбрать линукс в качестве ОС.
Мы ведь говорим о построении специализированного под звук МузПК, а не о том что бы поставить линукс на имеющийся комп и пытаться вытащить из него звук.
Ну так а разве мало ситуаций с уже имеющимися компьютерами.
Я не спорю. Можете не отвечать. У меня, всё равно, не достаточно знаний для линуха. Врятли туда полезу.
С ув.
Я просто последними 2-мя сообщениями выразил мысль о том что Линукс более гибкая ОС для конфигурирования среды под определенную задачу и цели, как в нашем случае это компьютер исключительно для музыки - МузПК, но в тоже время сама ОС куда более сложная в понимании для пользователя а тем более для тех кто привык работать на ОС семейства Microsoft
И второе то что перед тем как делать Шаг на встречу к Линуксу в отношении МузПК необходимо сперва выяснить насколько это возможность, совместимость железа с планируемой к установке ОС, а после идти в бой, таковы реалии Линукса
Это касается и тех у кого уже собран ПК под музыку и тех кто собирает с нуля
(19-07-2014 11:26)Nemo писал(а): Материнська плата з інтегрованим процесором АТОМ.
Если Atom поддерживает SpeedStep (Intel SpeedStep® позволяет переключать уровень напряжения и частоты в зависимости от нагрузки на процессор.) о чем можно узнать на сайте производителя из спецификации на данный процессор, рекомендую попробовать активировать эту технологию.
Для Ее Активации в Windows XP начиная с Service Pack 2, необходимо:
1. В Bios включить соответствующую опцию Intel SpeedStep - Enable, обычно в опциях настройки CPU в Bios.
2. В Windows XP зайти в Панель Управления, открыть настройки Электропитания, и выбрать схему управления электропитания - "Экономия Батарей" - Данная схема устанавливает для процессора минимально рабочее напряжение на процессоре и соответственно минимально рабочую тактовую частоту процессора в соответствии со спецификацией на данный процессор.
Тем самым мы снижаем Рабочую температуру на процессор и имеем влияние на звук, понравится звук или нет решать вам
Эта схема Электропитания "Экономия Батарей" является постоянной в том плане что при загрузке ОС процессор будет работать на минимальных частотах и с минимальным напряжении, в отличии от Динамических схем Электропитания как например если не ошибаюсь "Диспетчер Энергосбережения", где частота процессора и напряжение меняется в зависимости от нагрузки на ПК
Ах да, так же для работы SpeedStep в Bios должен быть активирован ACPI
Проверить работоспособность SpeedStep можно с помощью утилиты CPU-Z посмотрев в ней Номинальную частоту процессора и Эффективную Рабочую частоту процессора.
О, я цього тижня зробив декілька кроків по освоєнню Лінукса і написанню під нього найпростіших програм)
Правна не на 86-х процесорах, але все ж. Зараз знайду посилання і покажу для яких компиків писав
Так, на тому Атомові в біосі напруга виставляється.
Про динамічне корегування напругу я почитаю.
Тема актуальна, дякую.
На моїй материнці Гігабіт з процом Селерон зміюється тільки частота від 800 до 1500. я поставив 800 - ок.
А яка тут тактова частота проца я навіть не знаю
Ось - будніми тижня, що минув трохи порозбирався з Лінуксом і написанням програм по керуванні апаратними порами на таких штуках.
Може варто збирати МУЗПК на такий?
Одна коштує 30$, друга - 40$
Відео також успішно виведе, але саме велике важкувато...
Звук хотів також відтворити, але ще не встиг..
Взагалі Лінукс сподобався, - що командна стрічка, що графічна обкладинка.
Але незвично...