2. Плата ЦАП на 4 TDA1540D, з яких попарно виводяться струмові виходи.
3. Пара трансформаторів на пермалої з досить великим об"ємом осердя. Трансформатори мають дві первинні обмотки, які під"єднуються до пари 1540. І одну вторинну.
Відповідно сумування енергії звукового сигналу з струмових виходів 1540 здійснюється сумування енергії магнітного поля обох обмоток.
Коефіцієнт трансформації 1:10.
Відповідно на трансформаторах здійснюється перетворення струм/напруга. Вторична обмотка навантажена резистором 1,35 кОм.
4. Підсилювальний каскад на парі ламп 6П45С з трансформаторами 3:1 на виході.
Зміщення автоматичне.
Використані резистори Алан Бредлі, пара електролітів Елна Керіфайн і підперті парою паперо-масляними конденсаторами БМ.
6П45С обрав не дарма, - вона ідеально підходить для використання в трансформаторному каскаді і дуже нейтральна звуком.
Ще є можливі варіанти 6Э5П 6Н6П, - думаю, з часом опробую також.
Нейтральність 6С45П трохи розбавив використанням масляного конденсатора після кенотрона, в катодних резисторах масляного шунта, резисторів Алан Бредлі.
Я перепробував пів десятка різних хороших і найкращих октальних ламп, які хоч трохи підходять для використаня з трансформаторами на виході, - не те...
Думаю, в майбутньому куплю іноземпі ваніанти ламп, які підходять для використання з трансами і послухаю.
5. Окремий трансформатор для живлення аналогової частини, окремий для цифрової частини.
Окремий трансформатор для живлення лампового вихідного каскаду.
Кеннотронний випрямляч на EZ11 + перший конденсатор папір в маслі МБГО - дросель - електроліт Мацушита + ще два RC фільтри для кожного каскаду.
В майбутньому RC фільтри заміню на LC.
6. В корпусі залишається ще трохи місця. Думаю, в майбутньому зберу ламповий клок на старих американських октальних лампах для ДЕМ клокінгу 1540.
По звуку, - дуже живо, натурально, душевно і енергійно.
Рівно, злитно, енергетично, жваво.
Я такого звуку ще від цифрового джерела і не чув
До детальності, розширення, сцени, тонального балансу питань нема. Можна сказати, що в такому варіанті характер звучання 1540 втрачає характерну грубуватість і поверхневість, додається макро і мікро динаміка і звук стає в міру драйвовим, але й акуратним.
Досить універсальний і нейтральний по звуку апарат вийшов.
Саме такого я і чекав, бажав від ЦАП на 1540
Залишається ще дещо дозбирати і все.
Буду слухати в своє задоволення.
Я навіть не здаю, що ще можна надумати цікавого з 1540.
Варіант аналогового виходу дуже цікавий і багатий звуком.
Раджу, рекомендую опробувати.