Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 26-01-2014 20:45
(26-01-2014 10:37)yuran писал(а):  Пришла мысль, а если попробовать поставить трансформатор, туда где он кажется совсем не нужен, между выходом ЦАП и входом ОУ ?

исключительно из соображений фильтрации ВЧ мусора перед ОУ, поскольку даже при наличии конденсатора на входе считаю что это приличный удар под дых для ОУ,
а так же возможно лучшего согласования, при этом сохранив близкое к нулю сопротивление преобразователя I/U .

Вопрос: возможно ли сделать трансформатор, который сможет трансформировать близкое к нулю входное сопротивление инвертирующего входа ОУ ?

п.с. заказал себе подопытного на 1540Р, буду препарировать Happy0144

Трансформатор є сенс ставити туди, де він потрібний. Щоб виконував певну функцію.
А ставити просто так, щоб був, на мою думку сенсу нема.

ВЧ шуми і для операційників і для трансформаторів і для ламп і для динаміків є пагубними...

Інша справа, що в різних ланках різні типи спотворення.
От можна поставити після перетворення струм/напруга на операційника пристрій вибірки і зберігання - аналогові вибірки сигналу будуть братись уже після перехідних процесів в ВЧ шуми будуть мінімізованими.

Про використання трансформаторів і операційників - потрібно експериментувати.

Щодо мене - нічого проти операційників нічого не маю.

Але, у мене неділі півтори стояв ЦАП на АД1860 з знятою кришкою.
Вирішив остаточно переслухатирізні операційники і обрати щось щоб поставити і забрати його, більше не розбирати.

Переслухав різні дуже достойні операційники, можна сказати найкращі.

І в результаті скрутив трансформатор для перетворення струм/напруга з макета ЦАП на 1540 і прикрутив до ЦАП на 1860.

Тепер в ЦАП на АД1860 така структура:

SC8412 - SM5813 - 2 AD1860 - 2 трансформатори 1:10 з опором первинної обмотки 6 Ом. - Пристрій вибірки і зберігання на 74HC4052 - Неінвертуючий підсилювач на OP37 з коефіцієнтом підсилення 5.

Якби була можливість поставити тули лампу - я б так і зробив.
Але то клопотно, а операційник там є хорошим компромісом.

З того, що я відслуховував - найбільший вплив компонентів найближче до джерела.
В перетворення струм/напруга дуже чутно різницю операційників.
А уже в вихідному ФНЧ - мінімум.
Тму, використати операційник на виході - ок.

А от в перетворенні струм/напруга мені останнім часом слухати ну просто не цікаво. не приємно...
Зважаючи на те, що є досить хороший вініловий тракт, який чудово звучить. Слухати після нього варіант на операційниках ну просто не цікаво і не надто приємно...

Але це лише особисті вподобання.
І все ж вони не безпідставні.

Додам ще фото ЦАП на 4 1540, який потроху збираю.
Саме зараз слухаю!

Навіть в такому вигляді звучить неперевершено!

Буду не далеким від правди, якщо напишу, що такого звуку в реалізаціях на 1540 та й взагалі ще ніхто і не чув Улыбка
Дуже чудово, дорого, багато і душевно звучить!

ТА ще потрібно поставити каскад на лампі і транс на вихід.

Також додам скріншот плати для реалізації ЦАП на 1540.
Недавно замовив виготовлення.
Вона така ізотерична і вінтажна - одностороння, без металізації з живленням на стабілітронах і дроселях і т.д.

По суті можна буде взяти одну таку плату + одну цифрову плату + трансформатор - буде ЦАП на 1540.
Якщо взяти дві таких плати і одну цифрову і з"єднати певним чином і додати трансформатори - буде подібний ЦАПParty0012

(Отредактировал 26-01-2014 в 20:52 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , serg6677 , yuran , dimoha.k68 , audin1970 , without_judge

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 26-01-2014 20:45

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS