Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 21-01-2014 11:31
Струмовий вихід ЦАП - це класика.
Вихід по напрузіпаралельного ЦАП на R-2R матриці зробити впринципі можна. Але там виходить ціла купа інших (навіть чисто теоретичних) проблем і відповідний звук (перевіряв на практиці і не раз).

Звук класичних ЦАП з струмовим виходом при правильні реалізації дуже хороший. А в хорошій реалізацій може бути найкращим!
Але там складно з реалізацією...
Але, при використанні трансформатора концептуально інший.

І те і інше має свої переваги й недоліки.
Але, з всіх проведених експериментів, до варіанту з трансами у мене питань найменше.

Однибітні ЦАП мають диференційний вихід, але скільки з нього толку?
В правильних класичних мультибітниках балансність має реалізовувати інвертуванням фази цифрового синалу.
На один канал ставиться пара мікросхем ЦАП. Перед ними ставиться ПЛІС чи процесор або спеціалізована макросхема.
Ця мікросхема інвертує фазу одного канаду.
Подальші аналогові частини ідентичні. Але з одного напруга в фазі, з іншого в протифазі. Між ними - подвійна напруга + компенсація синфазних завад.

Але, для прикладу в Парасаунд 1500 на 4 ПСМ63 нема такого цифрового інвертора. А інвертування фази здійснюється уже в аналогових колах.

Похвалюся. Я вчора отримав пару класичних ламп, приведених на фото.
Хто знає, має зрозуміти про що йде мова.
Вставив, послухав різну музику і джерела - ФМ тюнер, касету, вініл і під кінець - цифру з макету не балансного ЦАП на 1540 з дешевими трансами на виході.

Слухаючи ЦАП, просто заслухався і ніяк не міг відірватись Улыбка
Це значить, що враження і емоції наближаються від важень і емоцій, отриманих на концерті Гарі Хенкова, Загребського симфонічного оркестру, під час гри оркестру Львівського оперного театру, в київській філармонії.

Для мене в музиці і звуці важливо саме це!

До речі, я спілкувався з другом. Він каже, що давно надокучило слухати провода, лампи, ЦАПи, акустику, експериментувати і т.д.
Хочеться просто слухати музику в своє велике задоволення.

У мене також аналогічне бажання. Тільки не підбір компонентів, а їх збирання, доробка і переробка Улыбка

Тому, зупинюся я на ЦАП на 4 ТДА1540 + транси + лампи + траснси + демклокінг + синхронний реклокінг (відключаємий). Уже навіть підходящу коробку для цього знайшов)
І на ЦАП на 2-х АД1860 на операційниках з пристроями вибірки і зберігання, і активним фільтром 2-го порядку на виході.
А в майбутньому, можливо підкуплю ще класичний ЦАП за 1000$
Але, враховуючи не великість різниці звучання описаних ЦАП, думаю, це буде без найменшого поспіху і з довгим прослуховуванням.

Найти все сообщения

Выразили согласие: audin1970 , yuran , mtstepan

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 21-01-2014 11:31

Переход:

Пользователи просматривают эту тему:

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS