Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 19-01-2014 00:18
Хотів писати різні аргументи і факти про подібні мікросхеми.
Напишу лише одне.

Кому цікаво розширити свій світогляд в сфері аудіо.
В відносно недалекому майбутньому маю отримати пару вихідних трансів і доробити структуру пара ЦАП 1540 - транс - резистор - підсилювальний каскад на лампі - транс на виході.

Приїжджайте, - можна буде послухати Улыбка
З моменту написання минулого повідомлення і до тепер був в гостях в учасника форуму.
Вініл там хороший і ЦАП лаврик ДА10. МУЗПК по канонах і з зробленим мною ламповик клоком на еф11.
Альтеки 615, але в інших ніж у мене корпусах. Класичний однотактний підсилювач.

Що цікаво, система дуже схожа на мою, а моя на ту. Звучать також досить схоже, але й досить різно Улыбка

Носив я туди фонокоректор принагідно, слуханути там.
А основне - пара ламп кт88, щоб послухати на усілу друга. Порівняти з 6п3 ел34 6l6 6v6.

Велику частину часу слухали різні лампи і слухали Лаврика.
Що таке Лаврик ДА10?

Це доступна по ціні і досить універсальна по звуку штука, яка класом звуку повністю відповідає вартості) Думаю, ніхто і не заперечить.

Різні Соніки Франтірс і деякі марки Левінсон, як на мене не на стільки універсальні, а досить жанрові.

По пам"яті - варіарт ЦАП на 4 1540 + тільки транс на виході звучить на рівні лаврика 10.
По іншому, але на рівні Улыбка

Тому, можу рекомендувати такий варіант для прослуховування і опробування, реалізації!

БУФ03 і ОП42 - це класика жанру Улыбка
Але, правильні транси і правильні лампи як інструмент дозволяють вирішити досить значно ширший спектр завдань і значно ефективніше.
Одна з причин по яких я таке стверджую - прослуховування у друга фонокоректора на лампах з трансформаторним міжкаскадним зв"язком.

Чому так?
Фізика природи така - менше енергії корисного сигналу губиться попусту і перетворюється в тепло, шуми. А більша частина доходить в навантаження або до входу наступного каскаду.

Що дозволяє володіння такою інформацією?
Перед усім з"економити час, кошти і зусилля і досягнути дуже хорошого звуку. Звуку, який в промислових апаратах знайти в принципі не вийде...

Але це лише точка зору Улыбка

От є точка зору про використання лампового клока для тактування плеєрів і МУЗПК.
Декілька людей її оцінили і користують.
А для інших вона лишається лише пустою інформацією Улыбка
Хоча, якби хто до мене прийшов і послухав звук транспорту з клоком і без - зробив би для себе висновки) Це ні скільки не реклама.

Але, - всі точки зору мають право на життя і використання.

Ще раз нагадую - лампи, трансформатори мають бути хорошими, а їх застосування грамотним - тоді все буде ок.

Можна почитати тему - я також раніше був прибічником операційників Улыбка
(Отредактировал 19-01-2014 в 00:55 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: audin1970 , yuran

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 19-01-2014 00:18

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS