Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 26-12-2013 11:13
Кого цікавить ЦАП на хорошому однобітнику, який дуже чудово і збалансовано звучить - Лаврик ДА 10 саме такий 
Там і з басом все ок, і з вокалом, і з детальністю, розширенням, сценою. Дуже збалансований ЦАП на свою вартість.
Коштує ~1000$. По сукупності параметрів за таку вартість важко знайти щось краще. Фото внутреностей в пості #621.
З досвіду - баса вдосталь і він глибокий при використанні 1540 1541 з резистором. З резистором перетворення I/U бас має інший характер ніж при використанні операційника.
В варіанті ЦАП на ПСМ63 з резистором на виході з посту #626 - басу досить багато. Він добре виражений, глибокий і фундаментальний. Але басу не занадто. В 1540 1541 такого просто не буває...
Але ПСМ63 має свої недоліки.
Мені також досить цікаво послухати різні варіанти аналогових виходів. Був би дуже вдячний, взяти на прослуховування під заставу.
А поки займаюсь реалізацією балансного ЦАП на 4 1540.
І думаю, не полінуюсь і перемотаю пермалойові трансформатори для використання їх в якості післяЦАПових з резистором в вторинній обмотці і послухаю.
Я сумніваюсь, що щось кардинально зміниться, адже опір фактичний чи опір приведений - природа аналогічна... Але все ж варіант хвалений - цікаво оцінити + є пара трансиків під перемотку.
Стосовно перетворення струм/напруга, - звичайно потрібно слухати і оберати те, що подобється!
Я знаходив і неті на російських форумах інформацію про варіант перетворення струму в напругу, коли блали лампу, накручували на неє зверху катушку з поводом. Виводи цієї катушки підключали до струмового виходу ЦАП.
Опір катушки мінімальний.
Катушка створювала магнітне поле, яке певним чином керувало пучком електронів. При цьому змінювалась напруга на анодному резисторі.
Звуком були задоволені, але існувала ціла проблена з співвідношенням сигнал/шум. В результаті експерименти завершили і зайнялись акустикою.
(Отредактировал 26-12-2013 в 11:22 Nemo.)
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 26-12-2013 11:13
|
Пользователи просматривают эту тему:
|

|