|
|
Про TDA1540 поговоримо..!?
|
| Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 24-12-2013 23:28
(24-12-2013 22:57)Зебра писал(а): Немо, уголечки все таки нужно заменить на металофольгу. Ничто так не играет. Из Советских- это С5-62, но сомневаюсь, что найдете нужный номинал, остается Вишаи за 10 баксов, серия ВТА 55, если не ошибаюсь. И еще: номинал резистора не более 100 ом, меньше лучше ( на сколько позволит чувствительность ).
Удачи.
P.S. Есть мнение, что CS 8416 для звука не ахти, хоть и имеет 8 входов.
Загалом скільки я відслуховував варіанти ЦАП з різними операційниками і з резистором - кожний варіант має як свої плюси, так і мінуси.
Нещодавно досить детально почитав різні розумні книжки про ЦАП.
Там цілком вичерпно написано чому при використанні резистора не можна коректно перетворити струм в напругу.
На резисторі при протіканні струму спадає певна напруга.
Це вносить явні помилки в перетворенні і якість резистора тут нічого не вирішить...
Операційник реалізований так, щоб утримувати однаковий потенціал між входами - фактично при протіканні струму нема спаду напруги.
Операційник має інші явні недоліки, це проявляється в звуці.
Але це справа третя.
Що слухати резистор чи операійник залежить від смаків кожного + музичного матеріалу + системи. Можна слухати і те і інше.
Про CS8416 - я уже відповідав - порівнював її звучання з різними приймачами - огріхів не виявив, цілком достойна мікросхема.
CS8416 - фактично спадкоємець CS8412, CS8414.
У мене є пара CS8412 - вінтажних, гарантовано справжніх і старих.
Різниці між їх звучанням в хорошій реалізації не виявив.
Я уже писав:
До речі, зверніть увагу MARK LEVINSON No 30.5"
2 x UA D20400A – PMD100 – CS8412-CP
It's a DAC
Приймач SPDIF - CS8412-CP. Мені доводили про погане звучання і "великий джитерс" крісталовських приймачів.
Хто бачив і слухав цей апарат має розуміти про що йде мова.
"
Хто слухав MARK LEVINSON No 30.5 має розуміти про що іде мова. У мене до звуку цього апарату питань не було взагалі. Поки це єдиний подібний ЦАП.
Для прикладу до звучання Соніка Франтірс 2 питання є і не малі.
І ще звернуть увагу - на фото Лаврика ДА10 стоїть прийомо-передавач АК4114 - нічим особливо не примітний приймач з посередніми параметрами.
Але хто слухав Лаврика має також розуміти про що іде мова.
Напевне, тут також справа смаку.
Резистори раніше ставив різних номіналів.
Метолоплівку спробую.
Дякую!
|
|
|
|
Выразили согласие: | |
|
| Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 24-12-2013 23:28
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|

|