Стояло питання зміни операційників NE5532 Сігнетікс в приведеному в повідомленні Філіпс 204 на кращі.
1. LME49720 - нормальний варіант, коштують не дорого, але до них є свої питання - трохи сухуваті і вихолощені звуком, я це жартома назвав "звучання сучасного хайфая". Але їх цілком можна і потрібно ставити в подібні апарати.
2. OP249 - спарений операційник. Дуже схожий по параметрах і звуку до OP42. Такі потрібно везти з айбея.
3. Почитав російські форуми і виявив дуже схвальні відгуки авторитетних гуру про AD823 - спарений швидкий малошумлячий операційник з польовиками на вході.
"AD823 - это прецизионный двухканальный операционный усилитель (ОУ) с входным каскадом на полевых транзисторах, имеющий полосу 16 МГц, который способен работать с однополярным напряжением питания в диапазоне от 3.0 В до 36 В или биполярным напряжением питания в диапазоне от ±1.5 В до ±18 В. "
Я колись також звертав увагу на такі операційники, коли переглядав технічну документацію на операційники, доступні в київського постачальника. Але мені спарені не були потрібні + у мене під свої потреби є запас класичних одиночних операційників.
Переглянув схему цього операційника і параметри - склалось враження, що він дійсно має дуже достойно звучати.
Сьогодні придбав, поставив замість 5532.
І дійсно чудово звучить
По звуку щось середнє між оп42 і ад844.
Краща детальність, розширення, дуже рівний тональний баланс, замиленості нема. Швидкі, драйвові, але й в міру акуратні.
Зараз слухаю.
В плеєрі стоять, ТДА1540П. Але через день мають приїхати 1540Д - тоді можна буде більш детально відслухати і порівняти звучання цього 204-го з мекетом свого ЦАП на 1540Д де на виході мак156 в металі.
Макет не має на виході прохідних розділювальних конденсаторів, тому буде звучати краще. (Вплив Мундорф Сюпрім, Сіменси, Боші, РОЕ я на слух чую). Але питання в тому на скільки
Про різницю 5532 і 823 - це перед усім операційники різного класу, аналогічна і різниця в звучанні. Я 832 бачив в схемах досить дорогих ЦАП.
Коштували по 50 грн = зовсім не значно дорожчі LME49720. По пам"яті звучать значно менш сухіше.
Може й є певна зовсім мінімальна сухість. Важко судити.... Потрібно вставити 1540Д, а то 1540П сама по собі сухувата.
Не дарма росіяни писали - хороший вибір.
Про результат відпишусь.
І про базовий твік також відпишусь коли з"явиться час.
Ну і ще макет ЦАП працює від МУЗПК, звуковушка, яка тактується від лампового клока. А суб"єктивно звучання транспорту з ламповим клоком і без відрізняються і в великій мірі, але то також справа третя.