Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 06-11-2013 18:25
Мав нагоду слухати CD плеєр Harman Kardon HD800 (PCM56) і вставити в нього плату цифрового входу.
Плеєр цікавий тим, що в ньому реалізований пристрій вибірки і зберігання аналогового сигналу на виході мікросхем ЦАП після перетворення струм/напруга. (для зменшення шумів переключення мікросхеми ЦАП в момент зміни відліків аналоговий сигнал записується тільки після проходження перехідних процесів).
Пристрій зібраний на мікросхемах HD14053 (4053). Ці мікросхеми класичні і дешеві, прості і нахитрі. Але, саме такі стоять в ПЗХ Ultra Analog D20400.
Це перший з промислових плеєрів з пристроєм зберігання вибірки, які мені траплялись чи схеми яких я розглядав.

По пам"яті - є в його звуці щось цікаве, визначене саме використанням цієї ланки.

Загалом, додавання такого пристрою - один з ідейно цінних шляхів і можливостей покращення звучання ЦАП/плеєрів. думаю, з часом зроблю такий пристрій і в свій ЦАП, спробую.

Ще про Варіант аналогового виходу з резистором в перетворенні струм/напруга, пасивні фільтри і каскад підсилення на лампі.
В транзисторному варіанті питання до натуральності. В ламповому питання до динаміки.
Експериментував з фонокоректором і використанням там ламп EF11 на вході в пентодному режимі.
Відслуховував два варіанти каскаду з параметрами по даташиту з резистором 47к в аноді (2,6 mA анодний струм) і з 200к в аноді (1 mA анодний струм).
попри те, що всі рекомендують ставити чим поменші номінали резисторів і прокачувати більші струми, мені варіант 2 - 200к по звуку здався значно кращим і цікавішим.
І по макро і мікро динаміці і по детальності, і по розширенні і по тональному балансі і підсилення у нього значно більше.
Звук каскаду з великим струмом мені здався трохи дубовим...
З недоліків - вихідний опір складає 200к і вихід такого каскаду підключати через кабелі до підсилювача не правильно. Виходить потрібно ставити ще додатковий струмовий каскад.
Але все ж, в такому варіанті зміна динаміки в кращу сторону була настільки значною, що виникає бажання спробувати каскад з відносно малим струмом в вихідній частині ЦАП де питання до динаміки.

(Отредактировал 06-11-2013 в 18:30 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: WoWaN , dimoha.k68 , Евген Игорев , mtstepan , Вячслав_М , serg6677

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 06-11-2013 18:25

Переход:

Пользователи просматривают эту тему:

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS