Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-10-2013 20:41
Зібрав певний перелік деталей для балансного ЦАП на 1540 з бажанням потроху почати його збірку.
Але, останніх два тижні був надто зайнятий не основній роботі і це так і не вдалося...

Ще місяць назад мені, принагідно, подарували пару операційників AD844.
Пролежали вони пару тижнів, а потім вирішив, що варто принагідно їх в щось вставити і послухати в якості перетворення струм/напруга.
Цим "щось" виявився АКАІ CD 79 в якості ЦАП ( CS8416 - SM5842 - PCM63 - OP42 - JRC5532 ), оскільки його верхня кришка була не прикручена.
Витягнув з панельок OP42 в металі, які стоять для перетворення струм/напруга по класичній схемі з резистором в ЗЗ.
І поставив замість них AD844.
Послухав, зауважив зміну звучання.
Послухав ще декілька вечорів.
Так слухав недільку ці операційники з PCM63 приблизно по годині в день.
Бігло порівнював з оп42 + сам ЦАП порівнював з ЦАП на 5813 + 1860 + оп42.

AD844 дуже добре себе показали.
Величезна детальність і розширення, рівний тональний баланс, драйвовий і насичений звук і жвавою мікродинамікою.
Мені спадаю на думку порівняння з звучанням системи підсилення на якісному і хорошому джазовому концерті.
Можна зауважити, що почерк і характер звуку мало чим нагадує звук різних ЦАП на 63-х, які я слухав (звук мого з оп42 був на звучання тих ЦАПів дуже схожим).
Скоріш, звук чимось стає схожим на звучання класичних мікросхем ЦАП виробництва AD і досить нейтральним в подачі.
Можливо, в певній мірі трохи холодний і схожий на те, що я називаю "звук сучасного HI-FI" (схоже на LME49720NA)
Але вцілому хорошими об"єктивними параметрами актуальний.

Цей операційник хвалять звучанням при використанні в схемі з струмовим зв"язком для перетворення I/U.
Зокрема, такий варіант виходу пропагує шановний Назар Штибель.
Я таку схема ще не слухав, в майбутньому обов"язково опробую.

NE5532, NE5534 - представники одного типу з однією схемою і відповідними параметрами і звуком.
OP42, MAC156, LF351, OP249 - представники другого типу з свєю схемотехнікою і звучанням.
AD844 має кардинально іншу схемотехніку ніж перших два типи і відповідно інший звук.

Що кому більше довподоби - справа смаку Улыбка

Ще додам.
Щоб більш точно відслухати звучання ЦАП з 844, потрібно замінити цифрові і аналогові міжблочники і акустичний кабель.
У мене зараз клоци, скоро мають приїхати кведи, тафи, можливо який клімбер наважусь придбати, тоді можна більш об"єктивно оцінити.

Хоча особисто мені і так зрозуміла цінність операційників в плані нейтральності і рівності з певними ознаками проф подачі.
Можна описати так - майже все можна почути і в тій мірі, як є. Можливо, не зовсім так, як хочеться - але це справа третя.

(Отредактировал 13-10-2013 в 21:00 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: mtstepan , Евген Игорев , yuran , serg6677

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 13-10-2013 20:41

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS