Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 24-09-2013 11:35
TDA1540 - багата і цінна звуком мікросхема.
Чимось вона краща, чимось простіша, але, на мою думку і на думку багатьох інших, заслужено актуальна і варта уваги Улыбка
Є ряд знайомих і товаришів, які переслухали багато різних ЦАП і по сукупності параметрів найкращими вважають 1540 1541.

Я останнім часом переважно слухаю АД1580 - ЦАП на цій мікросхемі маленький, акуратний, практичний, симпатичний, зручний в користуванні, повністю дороблений і чудово звучить.
ЦАП на псм63 також повністю дороблений і чудово звучить, але уже давно не слухав, - великий, потрібно перепідключати і тому подібне.
ЦАП на 1540Д так і залишається в вигляді макета з операційниками мас156. Звучить чудово.
Але він ще не дороблений - для прикладу, не всі конденсатори допаяні в ДЕМ комірки, трохи є фон 50 Гц і тому подібне - дрібниці.
ЦАП на 1540 + мас156 для іспанського повариша відчутно переграв мій макетний ЦАПик.
Варто лище знайти симпатичну і практичну коробочку і доробити, дочепити деталі хороші.
Я уже навіть підзбирав конденсаторів Сіменс 55-го року і тому подібне.

Як на мене - тонально найкраще звучить 1540Д.
В порівнянні з іншими мікросхемами ЦАП - може трохи не вистачати детальності і розширення. Звук може бути трохи простим.
Разом з тим, натуральності їй позичати не приходиться!

Думаю, кооли буду доробляти свій ЦАП на 1540 - зроблю акцент саме на натуральність, з можливим спрощенням детальності і розширення.
Наприклад малі склади і вокал грати.

Ще зовсім скоро отримаю і порозпаюю міжкомпонентні кабеля QED Qunex SR-75 Reference - цифровик і TTAF 93003 - аналогові. Можна буде краще відслуховувати потенціал 1540. До тепер у мене Клоц.

І ще така деталь.
Я активно користую і впринципі пропагую концепцію МУЗПК.
Раніше це був Пентіум 4, налаштований відповідним чином.
Тепер такий от комп з операційною системою на компакт флеш:
http://hotline.ua/computer-materinskie-p...-ga-c807n/
http://hotline.ua/computer-korpusa/delux-i3-120w/
І звуковушка Чайнтеч з двома кварцами і чіпом як в Джулії, прошита під Тератек + окреме лінійне живлення + ламповий клок на ЕФ13.

Зібрав компик недавно, часу було обмаль, не налаштовував по концепції cMP, слухав як є.
Зауважив приріст звуку в порівнянні з минулим.
Вчора зробив дополовини те, що називається "оптимізація" - видаляння і виключання зайвого.
З 30 служб Віндовс ввімкненими залишається тільки 4 і тому подібне.

Різниця в звуці після цього стала кардинальною.
Значно збільшилось розширення, детальність, з"явилась гора нових інструментальних партій, обертонів, реверберацій, які раніше було не чутно.
Ефект дуже значний, приблизно як зміна звичайного простого ЦАП на ЦАП категорії HI-FI. По правді сам здивований і не очікував.

Можливо, причина перед усім в тому, що на минулому компові не була відключена служба Віндовс аудіо.
Я першою звуковушкою слухав Аудіджи, вона рідного ASIO драйвера не мала, було потрібно використовувати емулятор asio4all - відповідно він без віндовс аудіо не ппрацював.
Коли появились звуковушки з правильним асіо драйвером - забув виключити.
Думаю, що виключання віндовс аудіо чинить немалий вплив.

CDM0, CDM1, CDM2 привода хороші і транспорти на них також достойні.
Але, якщо порівнювати їх звучання з правильним cMP, їх звук буде грубішим, поверхневішим, простішим і тому подібне.
Про той самий аркам 170 на сдм1-мк2 і його порівняння з МУЗПК відгукип подібні.
Як звучать інші дорогі транспорти не знаю...
На АКАІ транспорт хороші диски читає достойно, на рівні CDM-в, тільки з характерною японською подачею, але також відносно просто.
Не сприйміть як рекламу платок цифрового, тим більше скоро їх продажа буде завершена.

А крім оптимізації є ще 2, або навіть 4 твіки операційної системи)

(23-09-2013 23:11)serg6677 писал(а):  Также как 1540D, там с этим гораздо лучше. У меня с буквой Р к сожелению. 1540D ищу для замены но пока безуспешно.
Написав Вам в особисті повідомлення де можна успішно знайти 1540D за помірні кошти.
Напевне, скоро будуть дорожчати, за часи існування цієї теми різні люди уже придбали декілька десятків Улыбка

Ще в філармонії був на днях.
Насичена програма була, аж 4 концерти для ВСО, два з яких для фортепіано і оркестру, дуже добре знайомі мені твори.
Коли буваю в філармонії, ловлю себе на факті, що апаратура запису і відтворення - це добре. Але, по можливості потрібно слухати акустичне виконання музики саме в момент виконання. Тафтологія, але факт)
Хоча, після оптимізації операційної систми послухав фрагменти творів на ЦАП 1860 - дуже схоже. Замисел і суть творів передані в великій мірі, тому ок.
(Отредактировал 24-09-2013 в 11:53 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: Shwarcer , mtstepan , serg6677

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 24-09-2013 11:35

Переход:

Пользователи просматривают эту тему:

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS