Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 18-09-2013 23:26
Я впевнений в його необхідності - так вчили в університеті розумні викладачі, які тривалий час викладали в США + пару днів назад про це прочитав в класичній книжці про ЦАП, АЦП.
Сигнали, більші F/2 будуть спотворювати інформацію про відліки і при відновленні буде отримано інша, не така як була.
Це дуже легко перевірити на моделі, використавши Маткад або Матлаб.
Після ЦАП по теорії і практиці фільтр дійсно дуже важливий.
Я не так давно робив говорілку на 8-розрядних процесорах на основній роботі - звукові команди одного контролерного пристрою.
ЦАП реалізував на 2-х ШИМ модуляторах, вбудованих в МК (умовно аналог сигма-дельта ЦАП), щоб не ставити зайвих.
Так от, щоб відфільтрувати від всіляких шумів по формі сигналу на осцилографі і на слух, прийшлося ставити активний фільтр аж 6-го порядку.
А в ЦАП на 1540 стоїть лише пасивний фільтр 1-г порядку - так подобається найбільше.
В AKAI 79 ПСМ63 перетворення струм/напруга на OP42 в металі + ФНЧ 3-го порядку на JRC5532. Там є кнопочка "ДАК ДІРЕКТ" - релюшкою вибирається джерело вихідного сигналу - з ФНЧ, без.
Можна слухати і одночасно натискати кнопочку на пульті ДК - з ФНЧ, без.
Скільки я не клацав і не відслуховував - різниці не почув...
Можу запевнити - Ви також не почуєте 
Осцилограф туди чіпляти не пробував, оскільки він на роботі, А ЦАП вдома.
Але, що з осцилографом, що без особисто мені - важко сказати, що насправді важливо після класичного грамотного реалізації живлень, земель, сигналів, вибору хороших деталей і тому подібного. Куди далі рухатись.
З"явиться трохи часу - скачаю хайрезів і послухаю на ЦАП без ЦФ, порівняю і відпишусь.
(18-09-2013 18:21)ms142 писал(а): Кстати, что-то мне припоминается, что фильтр перед АЦП не так уж и необходим. Все, что больше Fд/2 просто никак не "проаципируется" и останется за кадром.
Вот фильтр после ЦАПа - это да, там он важен очень и очень.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 18-09-2013 23:26
|
Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)
|

|