Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 07-06-2013 23:29
З приводу наявності чи відсутності ЦФ - я нікому не висловлював і не висловлюю ніяких порад.
Кожний може зрозуміти як йому більше подобається тільки спробувавши, послухавши.
Особисто я знаю декількох людей, які слухають на транзисторному підсилювачі не те, що без ЦФ, а навіть без аналогового фільтра і задоволені.

В силу того, що я розробив платку для мідключення 1540 без ЦФ до I2S, - якщо хтось підкаже, як технічно грамотно і правильно підключити туди мікросхему ЦФ SAA7030 - не полінуюсь і напишу прошивку для ПЛІС з ЦФ. Частота виділеного катку на виході приймача S/PDIF - 11.289600.
Товариш з США казав, що покупці масово жаліються на погане звучання платки конвертора інтерфейсу китайського любителя 1540.
Вона якраз з ЦФ. Напевне, щось він там начудив з несинхронностями. особисто я не анденстенд де можна взяти 4.2336... Можна взяти 5,64 - для 1541 ЦФ чіпляти в самий раз)
А так треба 16,9 або 8,4, а є тільки 4.2336...
Використаний ПЛІС має еквівалент 240 тригерів - можна зробити багато.

А поки що готуюсь до початку твіка Ревокса.
От сьогодні принагідно прикупив декілька черепашок Телефункен EBF11.
Саме такі планую ставити в варіант виходу з лампами без ЗЗ (EF11, EF12, EF13).
Є у мене парочка пермалойових трансформатори в екранах - як варіант спробую реалізувати на них варіант перетворення струм/напруга (первинна обмотка без шунта, перерахований резистор в вторинній).
Як інший варіант - танталовий резистор.
Можливо індуктивність + додаткова корекція АЧХ
Ідея - щоб з динамічним діапазоном і часовою динамікою було краще. І розширенні, детальність наблиались до операційників.
Ну а транзисторний - на ОП42.

Вирішив вчепити в підсилювач на вхід замість 6Ж4.
6Ж4 - хороша лампа з хорошим звуком.
6AC7 була б краща. Намагався придбати, не виходило... Хоча не надто активно, відкладав на майбутнє.

А тут принагідно трапились черепашки Телефункен, ідея поставити їх на вхід підсилювача і слуханути виникала давно!
Спаяв перехідними з октальної на таку, поставив, послухав - класно)
Приблизно таким і уявлвся почерк і характер звуку.

В чому явна відмінність біглого слухання - кращий тональний баланс, живіший, натуральніший звук, розширення, детальність, мікродинаміка.
Розширення по звуках інструментів вище, якщо так можна сказати.

Можу заслужено назвати такі лампи багаті звуком і провести аналогію з ОП42 і МАС156.

(Отредактировал 07-06-2013 в 23:31 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: WoWaN

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 07-06-2013 23:29

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS