Мав нагоду порівняти звучання операційників в AKAI CD79 (PCM63P-K). В ланці перетворення струм/напруга.
В плеєрі є кнопочка Дак дірект - релюшкою відключається ФНЧ на другій парі опараційників.
Рідні OP37 PMI в пластмасі - звучать досить добре, особливих нарікань не було. Цікавило як краще.
AD846AN - переграли OP37 PMI. Краще розширення, детальність, більш чіткі ВЧ, звук більш контрольований по всьому діапазону. Загалом цікавий варіант.
OP42 в металі AD - звучать дуже схоже на звучання МАС156, але краще. Здалося, що у них більш правильний і достовірний тональний баланс, звук більш злитний. При цьому розширення, детальність на висоті і мікродинаміка ок.
OP42 і МАС156 мають польовики на вході і характер їх звучання дуже схожий.
Я б сказав, що це багаті звуком операційники.
OP42 слухав тільки AD, PMI не слухав (є різних виробників). Але, чомусь, мені здається, що звучатимуть однаково.
На PCM63P-K цифровий сигнал подавався з транспорта плеєра AKAI CD79. З порівнянь - вихідний цифровий сигнал з МУЗПК явно і значно переграє цифровий вихід AKAI CD79.
Я в близькому майбутньому відчеплю платку циврового входу до плати з PCM63P-K, повислуховую з компом в якості транспорту. Думаю, різниця буде значніша.
Також порівняв звучання операційників NE5532 Signetics, RC5532 Fairchild i NJM5532 JRC (всі з вінтажної апаратури). Почерк звуку всюдди ріхний, але клас приблизно однаковий. Вони значно поступаються вище описаним.