Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 29-04-2013 23:44
LME49720NA - хороший і недорогий сучасний операційник. Можу охарактеризувати хорошим розширенням і детальністю, аудіофільською, мені чомусь здалось "сучасно-нейтральною" подачею звуку.
NE5532 Signetics з старих апаратів - хороший звуком операційник. Володіє досить натуральним і нейтральним тональним балансом. По розширенні і детальності трохи поступається LME49720NA, хоча різниця не критична. Подача звуку досить тепла, місцями трохи замилена.
Таке враження склалось з порівняння цих типів.
В апарат, який твікав для друга поставив LME49720NA - здались більш універсальними, але це досить умовно, до них також є претензій немало.
Знаючі люди робили твік Аркам блек бокс 2 - замість перетворення струм/напруга на розсипусі ставили 5532 і отримували кращі результати.
При спілкуванні також казали, що різні партії з різних апаратів звучать по-різному.
LM883 з старих апаратів - найпростіший звуком, але загалом цікавий і приємний, далеко не найгірший.
мас156 - багатий звуком операційник, краще що я чув, рідкісний...

Можливо хтось слухав і порівнював радянські в металі? Досить цікаві відгуки.
Якщо прийняте рішення просто слухати апарат і не твікати кадинально - можна купити і змінити операційники.

Якщо твікати - перед усім змінити електроліти з виходу на хорошу плівку або папір в маслі.
Далі живлення аналогової частини - окремий транс і стабілізатори хороші роздільні на канали на аналогову частину + хороші електроліти.
Окремі стабілізатори для живлення аналогових напруг 1540.
Хороші конденсатори і резистори в ФНЧ.
Зміна операційників. Але це по суті перевага з пустого в порожнє. Оскільки щось однозначно вибрати важко - є переваги і недоліки, можна просто на чомусь зупинитись.
Найти все сообщения

Выразили согласие: serg6677

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 29-04-2013 23:44

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS