Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 13-03-2013 11:27
З відслуховіваних мною резисторів будь-які металоплівкові не сподобались.
ВС-ки вцілому сподобались. Як доступний і недорогий варіант.
Але там розкид параметрів немалий і по документації типу великі теплові шуми.
Хоча у мене підсилювач і фонокоректор зібраний саме на таких, наче нарікань не маю.
Також хороші по звуку, можна сказати кращі, коричніві циліндричні смугасті, здається Кімве.
А найбільше сподобались зелененькі вуглецеві з Естонії 001.
Конденсатори чинять більний вплив на звук. Нічогго кращого ніж синенькі або сіренькі циліндричні на одиниці - десятки нанофарад з Філіпса для аналогових кіл ЦАП не знаодив, хоча перепробував не мало. Точніше, ще кращими виявились жовтенькі циліндричні з Естонії)
Загалом, попри приверженість старим деталям і пристроям нічого проти нових конденсаторів і резисторів, операційників, мікросхем ЦАП не маю.
Потрібно тільки вислуховувати і оцінювати, читати відгуки.
А от, скажімо, для стабілізації і випрямленя, з опробуваного більш сподобались старі германієві транзистори і діоди. Хоча у мене такі тільки в двох місцях з 10-ти. В лампових конструкціях звичайно, кенотрон.

Загалом, не варто боятись експериментувати - я поруч з деталями старих років успішно пихаю сучасні Мундорфи, Елни, Нічікони, Віми, а в цифрову частину SMD деталі і тому подібне.

Також недавно отримав парочку TDA1540D і парочнку ламп Дженерал електрикс (кенотрон і тріод) - вставив плеєр, клок, послухав.
Дуже хороший результат звучання.
Тільки от здається що при використанні TDA1540D і LME49720 звук стає трохи суховатим.
Треба буде порівнювати, вислуховувати.
З TDA1540P зміна останніх була точно на краще Улыбка
Треба слухати.
(Отредактировал 13-03-2013 в 11:30 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: serg6677 , dimoha.k68 , Вячслав_М

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 13-03-2013 11:27

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 3 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS