Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 05-03-2013 22:35
(05-03-2013 20:32)serg6677 писал(а): Nemo честь вам и хвала за реализацию подключения интерфейсов.
И ваши изыскания и подробное их описание здесь. Мне лично это сэкономило уйму времени. А по поводу транспортов я просто высказал свое убеждение в другом меня пока никто не переубедил. Очень интересно ваше мнение по поводу
LME49720.
Если раньше просто хорошо и приятно замыленно играло то сейчас стали слышны некоторые нюансы хорошо записанные диски стали лучше плохие - хуже, в том числе стало слышно огрехи исполнителей, перемещения по сцене, ерзание их на стуле, звуки ревебраций студии, звуки возникают из пространства в некоторых моментах это даже немного пугает своей натуральностью. Не просто слушаеш музыку, а находишся внутри музыкальной матрицы если угодно. Раньше у меня тоже звук к колонкам никогда не прилипал но такого маштаба и детальности небыло никогда. Есть небольшой перекос баланса из за фильтра и межблочника, будем подбирать. Что касается правильного подключения реклока частота клока цапов стала равна стабильности частоты генератора по моему это еще прояснило вч спектр, хотя без такого подключения потери не более 20Пс.
Дякую 
Я скромний, похвали не потребую...)
Об"єктивно радує, що тема є актуальною хоча б для певної аудиторії, це найвища похвала.
Адже 1540 і 1541 - цінна спадщина минулого, завдяки якій можна слухати музику високої якості за доступні кошти, що в наш нелегкий час неабияк актуально)
Я також просто висловлюю точку зору, яка на мою думку варта уваги і цінна, ні скільки не нав"язую.
А оцінити її актуальність можна лише спробувавши 
Доказувати аби сперечатись не бажаю. Тим більше це ж суб"єктивно.
Варто буде таки знайти час і доробити платки інтерфейсні, щоб можна було при наявності транспорту високого класу спробувати і порівняти, а то все відкладаю і відкладаю. Знову таки, все суб"єктивно + аргументи і факти, за платки ні скільки нікого не агітую + схеми викладені, кожний може реалізувати при бажанні.
LME49720 поставив, послухав і зараз слухаю - цілком відповідає Вашому опису і порівнянні з 5532.
Здалось, трошки є певний аспект аудіофілії і стерильності, новоробності. Але ще рано судити. В будь-якому випадку значно кращий варіант ніж 5532.
Стосовно джитерса - не хочу і не буду вдаватись в полеміку, але, хочу зауважити, що для того щоб говорити про ефективний з точки зору інженерії реклокінгу - потрібно брати високошвидкісну логіку і чисте живлення. Кожна цифрова мікросхема має поріг нуля і одиниці, між ними невизначеність + шуми живлення роблять свою чорну справу...
+ Реклокінгом Ви можете усунути джитерс тільки менший за тривалість одного такту реклокового генератора і тому подібне, на жаль, це далеко не панацея, хоча ефект не малий + реклок має бути тільки синхронний.
В будь-якому разі вітаю з звершеннями, дякую за участь і інформацію і бажаю творчих успіхів
Я все ж не списуватиму дорогих ЦАП)
От збірка Ультра аналог - в правильній реалізації також тонально багата)
Про хайрези - 1540 і 1541 підтримують 44,1 88,2 і 176,4.
1540 96 і 192 здається не підтримує, - там тактовий генератор не кратний виходить.
1541 може підтримувати.
На одній з прошивок ПЛІС 88,2 відтворювалось. По таймінгах має і 176,4, але не тягнула - потрібно дивитись цифровим осцилографом що і як - нести з роботи.
Я в цьому не бачу особливої потреби, адже вважаю 44.1 в принципі вичерпним форматом для фактично досягнутих параметрів.
Хоча є нюанси.
Не варто забувати, що пристрій зберігання вибірки не використовується, одже більше відліків не факт, що краще - накладаються шуми встановлення відліка.
(Отредактировал 05-03-2013 в 22:46 Nemo.)
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 05-03-2013 22:35
|
Пользователи просматривают эту тему:
|

|