Про TDA1540 поговоримо..!?
|
Автор |
Сообщение |
Nemo
Ветеран

|
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 05-03-2013 19:02
Мені таккож звук 1540, 1541 дуже подобається!
1540 попри 14-бітність мають величезну перевегу - роздільне живлення кожної мікросхеми ЦАП та й шунтуючі конденсатори на розрядах не лишні.
Думаю, переваг її звучання повторювати не варто..)
Коли я перечитував інші теми на різних форумах, експериментував і створював цю тему, - стояла ідейне завдання - перевірити різні варіанти реалізацій, зрозуміти що і як звучить, вибрати найбільш привабливу і оптимальну. І практична - реалізація підключення до стандартних інтерфейсів.
Інтерфейси реалізував ще раніше і зауважу ще раз, що, в моєму випадку, можливість підключення 1540 до різних джерел цифрового аудіопотоку, зокрема I2S і SPDIF хороших транспортів, дала великий приріст в якості звуку ніж в використанні штатних приводів.
Також серед десятків варіантів реалізації вихідних кіл вибрав варіанти перетворення напруга/струм на операційнику з подальшою фільтрацією пасивним LC ФНЧ 1-го порядку.
Чого повторююсь - мені з проведеної роботи цих два висновки здаються найважливішими для досягнення кращого звучання 1540 + на них наче раніше не наголошувалось.
Звичайно інші варіанти також мають вичерпне право на життя, але, при розумні ркеалізації саме цих можна отримати пільки позитивний відчутний і значущий результат.
А ЦАП в останній його реалізації радує слух)
Сьогодні заберу парочку LME49720 і послухаю різницю в Філіпсі 104-му з 5532.
|
|
|
|
Сообщения в этой теме |
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 05-03-2013 19:02
|
Пользователи просматривают эту тему: 2 Гость(ей)
|

|