Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 22-02-2013 10:35
Стабілітрони без конденсаторів я не порекомендую. Обов"язково варто чимось підперати невеликим.
Вислуховував. Тільки конденсатори мають бути хорошого класу і звуку. Подібну думку висловлювали гуру на інших форумах. А Ви можете просто послухати з і без.
Але те, що стабілітрони, а краще стабілізатори на транзисторах з стабілітронами в базі для звуку краще для мене незаперечний факт.

До речі, про електроітичні конденсатори на виході.
Для нормальної роботи полярних конденсаторів потрібно щоб напруга на конденсаторі була по можливості відсотків 50 від максимальної напруги і аж ніяк не зворотньої полярності.

А якщо на виході постійна складова до 1В (менше), а розмах вихідного сигналу 2В - виходить, що полярність подаваємої напруги на електроліт частину періоду змінюється. У мене після другого операційника в першому макеті ~3В. тобто зміни бути не має, хоча там стоять не електроліти,а в першому до 1В.
Як варіант брати не полярні електроліти.
Але все ж, як на мене краще обійтись без них. Фактична ємність обумовлюється не електричним полем, а хімічною реакцією (інерційність). Для досягнення високої емності при малій площі поверхня піддається хімічному травінню - нагадує Гімалаї. От і виходить, що вактично маємо не один електроліт, а багато з"єднаних паралельно. Різні параметри, різні резонанси, розподілені параметри, - розмитість звуку в смузі частот.
Звісно електроліти варто ставити саме тамде потрібно)

Але, з різних міркувань складається враження, що без конденсатора на виході тільки певною компенсацією досягти нормальні параметри і звучання навряд вдасться.
Варто буде попробувати причепити туди МБГО, МБГЧ, благо є в наявності і послухати звучання.
папір в маслі Бош, Сіменс, папір в пчолинному воску Юпітер аудіо на порядки переграють електроліти, які мав можливість сухати.
(Отредактировал 22-02-2013 в 10:41 Nemo.)
Найти все сообщения

Выразили согласие: serg6677

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 22-02-2013 10:35

Переход:

Пользователи просматривают эту тему: 1 Гость(ей)

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS