Зібрав я ще один макет уже на ЦАП 1540П.
Живлення - три транси для цифри, аналогу 1540, операційників.
Стабілізація приймача СПДІФ і ПЛІС - 78L33 Стабілізація напруг ЦАП - стабілітрони, аналогової частини - П-фільтр.
Поки-що стоїть один нехитрий операційник перетворення струм/напруга (колись стояв 5532 з філіпса 204).
Конденсатори всюди хороші і добре звучащі. На виході в якості розділювальних, поки що стоїть елна сілмік.
Думаю, в майбутньому поставлю також бош (благо є ще парочка).
Є набір хороших плівкових трубчатих конденсаторів (значно кращих ніж в аналоговій частині 204-го) - частково з естонії, частково з фільтрів хорошої акустики і інших вінтажних плат.
Спробую реаліхувати пасивний фільтр порядку так 4-5 після перетворення струм/напруга на операційниках мак156 (ще парочка є). Порахую в маткаді, побудую графіки і тому поодібне, реалізую каскади щоб імпеданс кожного наступного був разів в 5-7 вищий за минулий і на виході загальний опір був пордку 47к.
Цікаво порівняти з наявним макетом ЦАП по звучанні.
Також додам фото свого "першого Філіпса", купленого в студентські роки за перші заробітки. Коштував 200$ - тоді великі гроші. Слухав років 4, тоді ще слухав в основному електронну і популярну музику.
Потім, коли з"явивився другий філіпс (СД150) музику в навушниках в транспоті слухати перестав.
Слухаю на ньому радіо на кухні. Коли надокучають рекламами або матеріалом - СД.
Колись забрав динаміки від батьків - зробив таку експериментальну АС на кухню - пораховані фільтри другого порядку і навіть парочка конденсаторів Мундорф)
Естетику тільки зробити потрібно, але на це постійно не вистачає часу...
ЦАП сигма-дельта, радіо - досить хороша філіпсовська мікросхема.
Звучить добре, приносить хороші важення і емоції, задоволення, слухати хочеться (для прикладу, в різних попутніх авто, якими їзджу кожного дня на роботу, з роботи дуже рідко звучання аудіо може бути хоч чимось приємним і хотітись слухати, краще б була тиша... )
Тому, виявляється, у мене в аудіо все також почалось з Філіпсів.