Про TDA1540 поговоримо..!?
Автор Сообщение
Nemo Не на форуме
Ветеран

RE: Про TDA1540 поговоримо..!? / 08-02-2013 18:19
Стосовно відключення ЦФ: звичайно варто намагатись змінити аналоговий фільтр на виході, збільшити його порядок.
Але з цим пов"язані певні складності - більше каскадів, більший вплив на сигнал. Якщо це активні фільтри - зворотні зв"язки... Навіть якщо це просто пасивні фільтри - всеодно зміна фази сигналів з різними частотами, різний час проходження, вплив наспутних каскадів на попередні.
Як з пасивним фільтром не відомо, потрібно пробувати, слухати, міряти. В самого було таке бажання, але, поки що до реалізації не дійшло.

Знаю, що щоб кожний наспупний каскад фільтра по мінімуму впливав на минулий, потрібно, щоб його опір був на порядок більший.
Якщо починати з 100 Ом, длч 5-го порчдку - 100 - 1000 - 10000 -100000 - 1000000 - на вихід такого фільтра потрібно хіба що буферний ламповий каскад ставити.
Як з зв"язаними контурами не знаю. Треба пробувати.
PCM63 не слухав, нічого сказати не можу...
Є один учасник форуму, який активно складав ЦАП на 1541. Нещодавно випадково знайшов пост про продажу програвача дисків Телефункен на PCM56 за недорого, показав йому.
А через місяць виявилось що він його придбав, послухав, не сподобалось, причепив до нього вхід СПДІФ - краще але всеодно не фантан. Потім переробив нову свою реалізацію - дуже сподобалась.
В результаті продав ЦАП на 1541. Так, факт з історії.
Взагалі в кожних NOS мікросхем ЦАП звук цікавий по-своєму, вибір свого - справа смаку.
А стосовно ПЛІС в ролі ЦФ і взагалі його доцільності судити важко.
Можливо є певні вдалі реалізації. Знаю, що деякі ЦАП, які добре звучать без переробок просто набиті різними цифровими мікросхемами, в тому чиислі процесорами і ПЛІС під зав"язку.

Стосовно відключення SAA7030 в Філіпсах першого покоління - в цих плеєрах швидше за все погано реалізований задаючий генератор (він в складі SAA7000). Якщо вчепити замість вбудованого ГТІ ламповий клок - дуже дуже великий ефект покраження звучання.
Думаю, ящо вчепити хороший транзисторний - також буде великий ефект.
І ще погане живлення самої мікросхеми, шумів багато, тому і такт таким виходить...
Як варіант, спробувати окреме живлення SAA7000 від окремої обмотки трансформатора - менше шумів всілякої серви, цифри, аналогу. Траннсформатор то там один і обмотки одні. І ще мінімізація ефекту струмових петель.
Скдадається враження, що перед відключенням ЦФ потрібно подбати про хороший клок і таймінги, інакше результат може бути неоднозначним.
Я також тему сворив і пости писав в надії і з думкою, що вона хоча б чимось цінна і комусь корисна.
Найти все сообщения

Выразили согласие: dimoha.k68 , yuran

Сообщения в этой теме
RE: Про TDA1540 поговоримо..!? - Nemo - 08-02-2013 18:19

Переход:

Пользователи просматривают эту тему:

Orion

Администрация форума | Статистика форума | Обратная связь | Вернуться к содержимому | Справка | Лёгкий режим | Список RSS